Self test: Έκπτωτη από το διαγωνισμό η Swiss Med

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Self test: Έκπτωτη από το διαγωνισμό η Swiss Med
Η απόφαση προβλέπει επίσης την κατάπτωση υπέρ του δημοσίου της εγγυητικής επιστολής ύψους 504.000 ευρώ που αφορούσε τη συμμετοχή της Swiss Med στον διαγωνισμό.

Έκπτωτη από τον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια των self test για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοϊού κρίθηκε η εταιρεία Swiss Med, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Όπως αναφέρει το kathimerini.gr, η απόφαση προβλέπει επίσης την κατάπτωση υπέρ του δημοσίου της εγγυητικής επιστολής ύψους 504.000 ευρώ που αφορούσε τη συμμετοχή της Swiss Med στον διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Swiss Med είχε ενημερώσει ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τη συμφωνία παράδοσης των 3 εκατ. τεστ και για αυτό είχε ζητήσει χρονική παράταση.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η σύμβαση ορίζει αυστηρά πως οι ανάδοχοι οφείλουν να παραδώσουν τα self test που τους αναλογούν εντός επτά ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας.

Μάλιστα, η σύμβαση προβλέπει ότι, λόγω του κατεπείγοντος της διαδικασίας που επιβάλλουν λόγοι δημόσιας υγείας, οι συμβατικοί χρόνοι παράδοσης δεν είναι δυνατόν να επιμηκυνθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider