Γενικός Γραμματέας Μεταφορών: Σύντομα θα αλλάξει η εικόνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γενικός Γραμματέας Μεταφορών: Σύντομα θα αλλάξει η εικόνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Οι ενέργειες που γίνονται άμεσα είναι η συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Αττικής που θα προσθέσει 200 οχήματα στο στόλο αλλά και η προσθήκη άλλων 300 μέσω leasing.

Τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα αλλάξει η εικόνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, μιλώντας στον Ant1.

Άμεσα τα 200 λεωφορεία που θα προστεθούν από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ

Τόνισε πως οι ενέργειες που γίνονται άμεσα είναι η συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Αττικής που θα προσθέσει 200 οχήματα στο στόλο αλλά και η προσθήκη άλλων 300 μέσω leasing.

Για τα 200 λεωφορεία που θα προστεθούν από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ Αττικής τόνισε πως αυτό θα γίνει άμεσα. Τα 300 επιπλέον λεωφορεία, ο διαγωνισμός για τα οποία ήδη τρέχει, θα προστεθούν έως το τέλος του χρόνου.

«Ξεκινήσαμε πέρυσι με 850 οχήματα και σήμερα έχουν προστεθεί άλλα 150, γεγονός που αντιστοιχεί σε μια αύξηση του στόλου 17% και τον επόμενο μήνα που θα έρθουν άλλα 200 σημαίνει επιπλέον 23%. Συνεπώς, σε λιγότερο από έναν χρόνο θα έχουμε αυξήσει 40% τον στόλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Σταθόπουλος.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, ήδη έχουν γίνει βήματα προς την θετική κατεύθυνση και υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο υλοποιείται. Με τα μέτρα που λαμβάνονται θα είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση.

Όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, «έχουμε πάνω από 10 χρόνια να επενδύσουμε στις Μεταφορές και σήμερα έχουμε και στενότητα στόλου και στενότητα προσωπικού».

«Αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν από τη μια μέρα στην άλλη», κατέληξε ο κ. Νίκος Σταθόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider