Κακοκαιρία «Ιανός»: Ποιες περιφέρειες θα πληγούν - Οδηγίες προς τους πολίτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κακοκαιρία «Ιανός»: Ποιες περιφέρειες θα πληγούν - Οδηγίες προς τους πολίτες
Ο Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση στις περιοχές που θα «δοκιμαστούν» από τον μεσογειακό κυκλώνα.

Να ασφαλίσουν τα σπίτια τους ενόψει της επέλασης του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» κάλεσε τους πολίτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μετά το πέρας της σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως σε κατάσταση ειδικής ανάγκης έχουν τεθεί οι περιφερειακές ενότητες:

  • Ηλείας
  • Αχαΐας
  • Αιτωλοακαρνανίας
  • Ιθάκης
  • Κεφαλονιάς
  • Ζακύνθου

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε όσους βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει, που είναι κοντά σε ποταμούς και χειμάρρους και διαμένουν σε υπόγεια «να προσπαθήσουν να μην παραμείνουν στα σπίτια τους».

Κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση στις περιοχές που θα «δοκιμαστούν» από τον μεσογειακό κυκλώνα και να ασφαλίσουν τα σπίτια τους.

Σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρου, οι πολίτες καλούνται να μετακινηθούν στο ψηλότερο σημείο του σπιτιού τους.

Αν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο και δημιουργηθεί χείμαρρος να μην επιχειρήσουν να περάσουν στην απέναντι μεριά.

Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» βρίσκεται μεσοπέλαγα και αναμένεται να «σφυροκοπήσει» την Ελλάδα τις επόμενες ώρες.

Ήδη οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν «αγγίξει» τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά ενώ έχουν εκδηλωθεί και οι πρώτες βροχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό.

Πέρα από τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, θα δοκιμαστούν περιοχές από το Αιτωλικό μέχρι τη Ναύπακτο, η Πάτρα, το Ρίο, ο Πύργος, καθώς επίσης και περιοχές της Μεσσηνίας, όπως η πόλη της Καλαμάτας.

Ο «Ιανός» θα εκτονωθεί στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας και της Πελοποννήσου ενώ στη συνέχεια θα μετακινηθεί με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να είναι πιο ήπια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider