Κορονοϊός: 95 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, συνολικά 32 νεκροί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: 95 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, συνολικά 32 νεκροί
Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το Σάββατο, οι νεκροί από τον κορονοϊό έφτασαν τους 32.

Στους 32 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 95 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1061.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 69 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ στους 32 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους.

Οδηγίες για τον κορονoϊό

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει οκτώ οδηγίες στο πλαίσιο της ενημερωτικής προσπάθειας για τον τρόπο προφύλαξης από το νέο κορονοϊό.

Οι οκτώ οδηγίες είναι οι εξής:

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.