Δρομολογήθηκε η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για την ανάπτυξη του Μυλοποτάμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δρομολογήθηκε η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για την ανάπτυξη του Μυλοποτάμου
Πρόκειται για την ενεργοποίηση και συστράτευση, φορέων, αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, πολιτών για την ανάπτυξη του Μυλοποτάμου αλλά και όλων των Δήμων του νησιού.

Η άμεση προοπτική υπογραφής συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, δήμων και φορέων, για την ανάπτυξη του Μυλοποτάμου, ανακοινώθηκε στο 34ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Μαργαρίτες του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα και με σχετικό ψήφισμα του συνεδρίου, αναμένεται η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και των Δήμων Μυλοποτάμου, Ανωγείων, Ρεθύμνου με τη συμμετοχή των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, προκειμένου να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για την ενεργοποίηση και συστράτευση, φορέων, αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, πολιτών για την ανάπτυξη του Μυλοποτάμου αλλά και όλων των Δήμων του νησιού, που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνοντας ότι «μόνο με ενότητα μπορούμε να πάμε μπροστά. Πρέπει να υπάρξει για την τοπική ανάπτυξη έμπρακτη συνεργασία, "συστράτευση" όλων των φορέων στον Μυλοπόταμο, αλλά και σε όλους τους Δήμους του νησιού μας και όλοι μαζί, Περιφέρεια, Δήμοι, φορείς να διεκδικήσουμε τους αναγκαίους πόρους από την Πολιτεία για τα έργα υποδομής και ανάπτυξης».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης από το βήμα του συνεδρίου αναφέρθηκε στη δυναμική της περιοχής, λέγοντας ότι, ο Μυλοπόταμος έχει μεγάλη προοπτική ανάπτυξης χάρη στον πρωτογενή τομέα, τα εκλεκτά προϊόντα γαστρονομίας, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, ενώ αναφέρθηκε σε έργα, πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους φορείς που ενισχύουν την τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, «ο Μυλοπόταμος είναι μια επαρχία που διαθέτει σημαντικούς αναπτυξιακούς πόρους. Διαθέτει εξαιρετικό φυσικό κάλλος και μοναδική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Εδώ βρίσκονται μερικοί από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Κρήτη. Εδώ το φυσικό περιβάλλον δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ήπια ενδογενή ανάπτυξη. Για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες αυτές, χρειάζονται κατάλληλα κίνητρα και πολιτικές. Χρειάζεται ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την προσέλκυση επενδύσεων και την εισροή νέων κεφαλαίων. Ένα περιβάλλον που θα επιτρέψει την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Κι αυτό παραμένει μείζον ζητούμενο».

Στο χαιρετισμό του ο παριστάμενος στο συνέδριο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του Μυλοποτάμου και στην πρόθεσή του να συνεργαστεί με τους φορείς και να βοηθήσει κεντρικά και τοπικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Εξ άλλου σύμφωνα με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό, ο Μυλοπόταμος και η Κρήτη γενικότερα διαθέτουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και έχουν περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider