Τι θα μπορούσε να αγοράσει η Παρί με τα λεφτά του Νεϊμάρ

Αντώνης Αναστασόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα μπορούσε να αγοράσει η Παρί με τα λεφτά του Νεϊμάρ

Μεγάλες ευκαιρίες χάνει η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, προτιμώντας τον βραζιλιάνο επιθετικό Νεϊμάρ από τις περιπτώσεις που της προτείνουμε εμείς στο insider.gr.

Η γαλλική ομάδα, αναμένεται να δαπανήσει 220 εκατομμύρια ευρώ για να ενεργοποιήσει την ρήτρα του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, ενώ θα πληρώσει και 30 εκατομμύρια ευρώ στον ίδιο για κάθε ένα από τα πέντε χρόνια του συμβολαίου του.

Τι θα μπορούσε να έχει κάνει με τα ίδια χρήματα;

Σχεδόν 5 φορές την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Περίπου ένα χρόνο άργησε η Παρί Σεν Ζερμαίν, αλλιώς θα μπορούσε να προλάβει τους Ιταλούς της Ferrovie Dello Stato Italiane και να αγοράσει εκείνη το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παίρνοντας μάλιστα και προίκα 250 εκατομμυρίων ευρώ για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές μέχρι το 2020.

Μάλιστα μπορούσε να αγοράσει σχεδόν 5 ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς η τελευταία κόστισε μόλις 45 εκατομμύρια στους αγοραστές της.

Τα κρατικά λαχεία 190 εκατομμύρια

Θα αγόραζε τα κρατικά λαχεία έναντι 190 εκατομμυρίων, και θα τις έμεναν και 30. Η Παρί, θα είχε μάλιστα εξασφαλισμένα ετήσια έσοδα σχεδόν 20 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, κάνοντας απόσβεση σε λιγότερο από μια δεκαετία.

Από την μια σίγουρα κέρδη και από την άλλη ένας παίκτης που μπορεί να αποδειχθεί… λαχείο!

Τη μισή… 13η σύνταξη!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα Χριστούγεννα του 2016, ανακοίνωσε ένα επίδομα το οποίο ονόμασε «13η σύνταξη». Επρόκειτο βέβαια για ένα βοήθημα για τους συνταξιούχους, που κόστισε περίπου 630 εκατομμύρια ευρώ.

Με τα 370 εκατ. ευρώ που θα δαπανήσει η Παρί Σεν Ζερμαίν για την αγορά του Νεϊμάρ, θα μπορούσε να καλύψει κάτι περισσότερο από το μισό του κόστους αυτής της παροχής. Τι θα έπαιρνε πίσω; Τίποτα. Εκτός βέβαια αν αποφάσιζε να κατέβει στις επόμενες ελληνικές εκλογές και διεκδικήσει την ψήφο των γερόντων των οποίων τη σύνταξη θα είχε πληρώσει.

Όλες τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας

Είτε με την δημοπρασία που διεξήχθη και έπειτα ακυρώθηκε, είτε με τις 7 άδειες και την τιμή εκκίνησης στα 35 εκατ. ευρώ, η Παρί Σεν Ζερμαίν μπορούσε να αγοράσει… όλες τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Έτσι η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας θα ήλεγχε την ενημέρωση των Ελλήνων και θα μπορούσε και πάλι να κατέβει στις επόμενες εκλογές με αξιώσεις.

Την Εγνατία Οδό για 100 χρόνια

Μετά τον περσινό αποκλεισμό της από την Μπαρτσελόνα οι παίκτες της Παρί «δεν είχαν δρόμο να διαβούν». Μπορούν όμως να μην αντιμετωπίσουν ποτέ ξανά τέτοιο πρόβλημα, αγοράζοντας την Εγνατία Οδό για τα επόμενα 100 χρόνια.

Μάλιστα τα ετήσια έσοδα από τα διόδια, ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Εξαιρετική επένδυση, άμεση απόσβεση.

2,5 την ΑΤΕ Ασφαλιστική

Τους πρόλαβε η γερμανική Ergo. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να έχουν αγοράσει 2,5 φορές την Αγροτική ασφαλιστική που πουλήθηκε έναντι 90 εκατ. ευρώ

Όλες τις ομάδες της Super League!

Η Παρί Σεν Ζερμαίν, θα γινόταν έτσι η πρώτη ομάδα παγκοσμίως που θα είχε όχι μια θυγατρική ομάδα, αλλά ένα θυγατρικό πρωτάθλημα. Οι παίκτες από τις ακαδημίες της, θα μπορούσαν να αποκτήσουν εμπειρία, παίζοντας στην Ελλάδα.

Πέρα όμως από την πλάκα, η «χρηματιστηριακή» αξία των ελληνικών ομάδων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt, φτάνει τα 290 εκατ. ευρώ. Η Παρί θα χρειαζόταν δηλαδή το αντίτιμο της μεταγραφής του Νεϊμάρ και τους μισθούς των δύο πρώτων ετών.

Το 24% του ΑΔΜΗΕ

Και κάπως έτσι η γαλλική ομάδα, θα ήλεγχε τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και ως εκ τούτου τον εφοδιασμό της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια! Η κινέζικη State Grid, απέκτησε το ίδιο ποσοστό για 320 εκατ. ευρώ.

Να ξεπληρώσει τα δάνεια του ΔΟΛ

Από 220 ως 240 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονταν και τα δάνεια του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, η μη εξυπηρέτηση των οποίων, έφερε τον οργανισμό στη θέση που βρίσκεται.

Αν μάλιστα οι τράπεζες προχωρήσουν και σε κούρεμα 50% ως 70% όπως φέρονταν να εξετάζουν, τότε η Παρί Σεν Ζερμαίν δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να αγοράσει έναν εκ των ιστορικότερων ομίλων ΜΜΕ της χώρας.

Να ξεπληρώσει τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της, Σωκράτης Φάμελλος, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ χρωστούν στις τράπεζες κάτι λιγότερο από 400 εκατ. ευρώ. Όσα δηλαδή θα πληρώσει η γαλλική ομάδα για να αγοράσει τον Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα και να τον πληρώσει για 5 χρόνια συμβολαίου.

Για ποιον ακριβώς λόγο να θέλει να κάνει μια τέτοια αγαθοεργία η Παρί, δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Πάντως μπορεί κανείς να πει, ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν στις τράπεζες έναν Νεϊμάρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider