Ουκρανία: Νεκρός ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ουκρανία: Νεκρός ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών
Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας (SBU) ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένας πράκτοράς τους δολοφονήθηκε στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, σε μια υπόθεση σχετικά σπάνια στη χώρα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας (SBU) ανακοίνωσαν σήμερα ότι ένας πράκτοράς τους δολοφονήθηκε στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, σε μια υπόθεση σχετικά σπάνια στη χώρα.

«Ποινική έρευνα ξεκίνησε για τον θάνατο ενός υπαλλήλου των SBU στον τομέα Χολοσίβσκι στο Κίεβο», ανέφεραν οι SBU σε ανακοίνωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίζουν την ακριβή ταυτότητα του θύματος.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας και η ουκρανική αστυνομία «λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προσδιορίσουν τις περιστάσεις του εγκλήματος και να οδηγήσουν τους υπευθύνους στη δικαιοσύνη», συνέχισε η πηγή αυτή.

Βίντεο από κάμερα επιτήρησης, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επαληθευθεί από το Γαλλικό Πρακτορείο, που μεταδόθηκε από ουκρανικά κανάλια στο Telegram, δείχνει έναν άνδρα με κουκούλα να σκοτώνει ένα άτομο κοντά σε χώρο στάθμευσης και στη συνέχεια να τρέπεται σε φυγή.

«Οι δυνάμεις της τάξης που έφθασαν επί τόπου ανακάλυψαν το πτώμα ενός άνδρα που έφερε τραύμα από σφαίρα», διευκρίνισε από την πλευρά της η αστυνομία, λέγοντας ότι θέλει να «προσδιορίσει όλες τις περιστάσεις του συμβάντος».

Σύμφωνα με το ανεξάρτητο ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Ukrainska Pravda, το θύμα ήταν ο συνταγματάρχης Ιβάν Βόρονιτς.

Ο ύποπτος πυροβόλησε πέντε φορές το θύμα με πιστόλι που έφερε σιγαστήρα, ανέφερε επίσης το μέσο ενημέρωσης, επικαλούμενο πηγές στις SBU.

Επιθέσεις σαν αυτή στο φως της μέρας είναι σπάνιες στο Κίεβο, ακόμη και μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

Για περισσότερα από τρία χρόνια, Ουκρανοί και Ρώσοι κατηγορούν οι μεν τους δε τακτικά για οργανωμένες δολοφονίες κυρίως πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων, καθώς και για δολιοφθορά ή για κατασκοπεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα 750 ευρώ για 170.000 εργαζόμενους και ανέργους: Άνοιξαν οι αιτήσεις - Άμεση η πληρωμή

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση - Μέχρι τις 21 Ιουλίου η νέα προθεσμία

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες ελέγχονται - Από «κόσκινο» οι καταθέσεις, τα ακίνητα, ακόμη και οι λογαριασμοί ρεύματος

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider