Γεραπετρίτης: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωσή μας στο διεθνές δίκαιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γεραπετρίτης: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωσή μας στο διεθνές δίκαιο
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΥΠΕΞ με τον Στρατάρχη Χαφτάρ.

Στη Βεγγάζη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος συναντήθηκε με τον ισχυρό άνδρα της Ανατολικής Λιβύης, Στρατάρχη Χαφτάρ.

Στην κορυφή της ατζέντας οι σχέσεις των δυο χωρών και η ανάγκη έναρξης συζητήσεων για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, αλλά και το μεταναστευτικό, καθώς τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνουν μήνυμα ότι δεν θα επιτραπεί να δημιουργηθεί μια νέα μόνιμη οδός για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική μέσω της Λιβύης προς την Ελλάδα αλλά και προς την Ιταλία.

Στην ενίσχυση των σχέσεων των δυο χωρών εστίασε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Στρατάρχη Χαφτάρ.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ στη Βεγγάζη με τον ηγέτη της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη Χαφτάρ, καθώς επίσης και μέλη της οικογένειάς τους υπό την θεσμική τους ιδιότητα.

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω ζητήματα τα οποία αφορούν το μεταναστευτικό, τις θαλάσσιες ζώνες, καθώς επίσης και τη διμερή μας συνεργασία. Mε τη Λιβύη μας συνδέουν κοινές ιστορικές παραδόσεις και ρίζες. Μας συνδέει επίσης, η προσήλωσή μας στο διεθνές δίκαιο, καθώς και το ζήτημα που έχει να κάνει με μια Μεσόγειο της ειρήνης και της ευημερίας των λαών.

Θα συνεχίσουμε στο πλαίσιο αυτό την αδιατάρακτη σχέση μας και ευελπιστούμε ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε και απτά αποτελέσματα για την πρόοδο των σχέσεών μας».

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι μοιράστηκαν τις επιδοτήσεις - Δείτε online τα ονόματα και τα ποσά των δικαιούχων 

Ταμείο Ανάκαμψης: Πώς ανακατεύεται η τράπουλα στα έργα και ορόσημα - Στο τραπέζι οι εναλλακτικές

Υπεράκτια αιολικά: Αγνοείται το Εθνικό Πρόγραμμα – Τρία κέρδη αν η Ελλάδα μπει στον επενδυτικό «χάρτη»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider