Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά
Σε ισχύ είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ισχύ είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας καθώς είναι σε εξέλιξη απεργιακές συγκεντρώσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων, σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στην οδό Σταδίου.

Κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Με σύνθημα «Εργασιακή αξιοπρέπεια, ειδικές αμοιβές, ποιότητα ζωής», η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, τιμούν την ιδιαίτερη μέρα του διαχρονικού αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με το κάλεσμα της ΓΣΕΕ, η εφετινή Πρωτομαγιά «... βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την ακρίβεια, με τη στεγαστική κρίση, με τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων. Για τον λόγο αυτόν συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις συλλογικές μας συμβάσεις, ενεργητικές πολιτικές για την ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση και προσδιορισμό του κατώτατου μισθού με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με κυβερνητικές αποφάσεις».

Ομιλητές στην συγκέντρωση είναι ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Κωνσταντίνος Κουλούρης, ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Βασίλης Πολυμερόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑ, Κωνσταντίνος Μανιάτης και ο γγ του ΕΚΑ, Γιώργος Κακαριάρης.

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Εργατική Πρωτομαγιά, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, Γιώργος Στεφανάκης, κατήγγειλε «την απαράδεκτη απόλυση του συνδικαλιστή Κ. Γενηδούνια από την κατάπτυστη Hellenic Train».

«Σήμερα σηκώνουμε μαζί τη γροθιά με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μετανάστες και πρόσφυγες. Εκφράζουμε και από αυτό το βήμα την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης, σε όλους τους λαούς που δοκιμάζονται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Ο κ. Στεφανάκης τόνισε την ανάγκη αλλαγής συσχετισμών «παντού, στα μεγάλα συνδικάτα ,στις επιχειρήσεις και στους μεγάλους χώρους δουλειάς» και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Για να αντιμετωπίσουμε τα χειρότερα, αλλά και να αλλάξουμε ριζικά τη ζωή μας, πρέπει να φτιαχτεί ένα μεγάλο, ενιαίο, πανελλαδικά συντονισμένο εργατικό κίνημα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα που θα παλέψει κόντρα στην πολιτική του κέρδους, της εκμετάλλευσης και των πολέμων, σε αντικαπιταλιστική και αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση».

«Δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά για να φτάσουμε εκεί που ορίζει το καθήκον μας, για το δίκιο της τάξης μας. Για να γράψουμε την πιο μεγάλη ιστορία. Την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης», τόνισε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος, μιλώντας στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να γίνουν οι χώροι δουλειάς κάστρα αγώνα. Για να ενισχυθεί και να διευρυνθεί το ΠΑΜΕ, ο ταξικός πόλος στο συνδικαλιστικό κίνημα. Για να συγκροτηθεί ένα πανελλαδικά συντονισμένο, ενιαίο κίνημα, το οποίο θα διαμορφώνει κοινές θέσεις και στόχους διεκδίκησης, προσπαθώντας να ανατρέψει την πολιτική που αφήνει ανικανοποίητες τις σύγχρονες ανάγκες μας» σημείωσε ο κ. Πέρρος.

Η απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ μαζί με εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες ολοκληρώθηκε με εργατικά τραγούδια από όλον τον κόσμο και την ανάκρουση του ύμνου της «Διεθνούς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εργατική Πρωτομαγιά: Από το Σικάγο στην Ελλάδα - Το ιστορικό νήμα αγώνων και μνήμης

Γιατί φτιάχνουμε στεφάνι από λουλούδια την Πρωτομαγιά - Τι συμβολίζει το έθιμο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider