Ο Πύργος Πειραιά υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα και το γαλλικό ιστιοφόρο «Le Belem»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Πύργος Πειραιά υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα και το γαλλικό ιστιοφόρο «Le Belem»
Τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία φωτίζει τις αξίες του αθλητισμού, της φιλίας και της ειρήνης.

Τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία φωτίζει τις αξίες του αθλητισμού, της φιλίας και της ειρήνης.

Ο Πύργος του Πειραιά, το εμβληματικό τοπόσημο του μεγαλύτερου επιβατικού λιμανιού της χώρας, συμμετέχει με υπερηφάνεια στο πολυήμερο ταξίδι της φλόγας από τον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας στους 33ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Από τις 16 μέχρι τις 27 Απριλίου, το διάστημα δηλαδή που πραγματοποιείται το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας σε ολόκληρη την Ελλάδα, ο Πύργος του Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου, θα λάμπει, κάθε βράδυ, ντυμένος στα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Στις όψεις του θα προβάλλεται εναλλάξ το έμβλημα των Ολυμπιακών αγώνων, ως μία ένδειξη τιμής στη χώρα που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Το Ολυμπιακό έμβλημα, οι πέντε κύκλοι, αντιπροσωπεύουν την ένωση των πέντε ηπείρων και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πιερ Ντε Κουμπερτέν, τα χρώματα τους μαζί με το λευκό αντιπροσωπεύουν όλα τα κράτη της γης, αφού τουλάχιστον ένα από αυτά περιέχεται στη σημαία κάθε χώρας του κόσμου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στην πόλη του Πειραιά με πομπή 15 αυτοκινήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε), ερχόμενη από την Πελοπόννησο, με την λαμπαδηδρομία να ξεκινάει στις 19:08 από την πλατεία Ωρολογίου στην Ακτή Μιαούλη και να συνεχίζει σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου.

Στις 27 Απριλίου και αφού η φλόγα θα έχει ολοκληρώσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα, θα αναχωρήσει από τον Πειραιά, με το εμβληματικό ιστιοφόρο «Le Belem», προκειμένου να μεταφέρει τη φλόγα στη Γαλλία και, συγκεκριμένα, στο αρχαιοελληνικό λιμάνι της Μασσαλίας. Είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει με ιστιοφόρο, δια θαλάσσης. Το «Le Belem» αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά σκάφη της ναυτιλιακής ιστορίας της Γαλλίας, το οποίο από το 1896 που καθελκύστηκε στη Νάντη, ταξίδεψε αμέτρητα ναυτικά μίλια μεταξύ της Ευρώπης και της Καραϊβικής.

Για τον Πύργο του Πειραιά, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας είναι ιδιαίτερα τιμητική, καθώς η πολυδιάστατη σημασία της φέρει ένα μήνυμα ειρήνης και ενότητας, ένα σημείο σύνδεσης της παγκόσμιας κοινότητας. Αποτελεί έναν διαχρονικό δεσμό μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Ενθαρρύνει την έμπνευση και το όνειρο. Πρόκειται για αξίες που η Piraeus Tower Α.Ε. ασπάζεται και υποστηρίζει με θέρμη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider