Eurotunnel: Απεργοί εργαζόμενοι διέκοψαν την σιδηροδρομική σύνδεση Γαλλίας-Βρετανίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Eurotunnel: Απεργοί εργαζόμενοι διέκοψαν την σιδηροδρομική σύνδεση Γαλλίας-Βρετανίας
Έπειτα από απροειδοποίητη απεργία εργαζομένων στο τούνελ της Μάγχης (Eurotunnel) διεκόπη από το μεσημέρι, σήμερα Πέμπτη, η σιδηροδρομική σύνδεση Γαλλίας - Ηνωμενου Βασίλειου.

Έπειτα από απροειδοποίητη απεργία εργαζομένων στο τούνελ της Μάγχης (Eurotunnel) διεκόπη από το μεσημέρι, σήμερα Πέμπτη, η σιδηροδρομική σύνδεση Γαλλίας - Ηνωμενου Βασίλειου. Η απεργία, που προκήρυξαν γαλλικά συνδικάτα, είχε ως αποτέλεσμα «την πλήρη διακοπή της υπηρεσίας και το κλείσιμο των τερματικών μας στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε σε δήλωση η Getlink - η μητρική εταιρεία του Eurotunnel. Η ανακοίνωση της ακύρωσης των απογευματινών τρένων προς Παρίσι, Βρυξέλλες και Άμστερνταμ από το σταθμό St Pancras του Λονδίνου προκάλεσε πανικό στους επιβάτες, αναφέρουν ανταποκρίσεις γαλλικών μέσων ενημέρωσης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών ζήτησε να εξευρεθεί "αμέσως" λύση στην αιφνιδιαστική απεργία του προσωπικού της Eurotunnel, της υποθαλάσσιας σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη, που οδήγησε σε αναστολή των σιδηροδρομικών δρομολογίων μέσω του τούνελ της Μάγχης.

«Ο αποκλεισμός της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη είναι απαράδεκτος. Μια λύση πρέπει να εξευρεθεί αμέσως. Είμαι δεσμευμένος για αυτό. Καλώ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να διασφαλιστεί η κυκλοφορία και οι αναχωρήσεις για διακοπές με τους καλύτερους όρους», έγραψε ο Κλεμάν Μπον στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προς ήπια αύξηση ο κατώτατος μισθός από 1ης Απριλίου - Τι αλλάζει σε Δώρο Πάσχα και επίδομα ανεργίας

Όταν ο πόλεμος συναντά τη λειψυδρία: Το νέο ρίσκο για Ευρώπη και Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ 2026: Nέα εκκαθαριστικά και πρώτη δόση έως 31 Μαρτίου για φόρους 2 δισ. ευρώ

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider