Ουκρανία: Αύξηση των ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones διαπιστώνουν οι ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Αύξηση των ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones διαπιστώνουν οι ΗΠΑ
Η Ρωσία αυξάνει τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία και οι εμπειρογνώμονες του Λευκού Οίκου αναμένουν ότι η Μόσχα θα πλήξει ενεργειακές υποδομές καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Η Ρωσία αυξάνει τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία και οι εμπειρογνώμονες του Λευκού Οίκου αναμένουν ότι η Μόσχα θα πλήξει ενεργειακές υποδομές καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι.

Ο Κίρμπι είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αύριο στον Λευκό Οίκο, θα συνεχίσει να θέτει στο Κογκρέσο το ζήτημα της έγκρισης περισσότερης βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ο ίδιος είπε ότι αναμένεται επίσης η Ουάσιγκτον να ανακοινώσει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία πριν από το τέλος αυτού του μήνα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς είπε ότι ο Μπάιντεν και κορυφαίοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου βρίσκονται σε στενές και συχνές επαφές με βουλευτές σχετικά με την επείγουσα έγκριση στρατιωτικής βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία.

«Η δική μας εθνική ασφάλεια διακυβεύεται στην Ουκρανία. Ο Πούτιν έχει υποδείξει ότι αν επιτύχει εκεί, έχει σχέδια για άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλη του ΝΑΤΟ και τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε», είπε ο Μπέιτς στους δημοσιογράφους. «Θα στοίχιζε απείρως πιο ακριβά, από κάθε άποψη, να μην εγκρίνουμε αυτήν τη συμπληρωματική χρηματοδότηση», συμπλήρωσε.

Ο Μπάιντεν ξεκαθάρισε στον Ζελένσκι ότι παραμένει σταθερός στην ανάγκη να διασφαλιστεί η έγκριση του αιτήματος συμπληρωματικής χρηματοδότησης, παρά τις ενστάσεις που εξέφρασαν πολλοί Ρεπουμπλικάνοι σχετικά με τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ο επόμενος γύρος για την βοήθεια προς την Ουκρανία έχει ανασταλεί εξαιτίας της απαίτησης του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον και άλλων Ρεπουμπλικάνων να μη δαπανηθούν περισσότερα κονδύλια εάν δεν ληφθούν πρώτα πιο σκληρά μέτρα στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Νωρίτερα σήμερα, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε πως οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάρτιο θα περιλάβουν ψηφοφορία σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες διεκδίκησε ως δικό της έδαφος η Ρωσία πέρυσι.

Από την πλευρά της, η Ουκρανία έχει ήδη πει πως οποιαδήποτε ψηφοφορία για ρωσικές εκλογές στις περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα θα είναι άκυρη, και πως θα ασκήσει δίωξη σε τυχόν παρατηρητές που θα σταλούν για να επιτηρήσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Στις προεδρικές εκλογές θα συμμετάσχουν οι 4 προσαρτημένες περιοχές της Ουκρανίας

Μέση Ανατολή: Ξεπέρασαν τους 18.000 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Μέση Ανατολή: Άμεση κατάπαυση του πυρός ζητούν απεσταλμένοι του ΣΑ του ΟΗΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider