Ρωσία: Τον Δεκέμβριο η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών - Γρίφος η υποψηφιότητα Πούτιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Τον Δεκέμβριο η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών - Γρίφος η υποψηφιότητα Πούτιν
Η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου θα ανακοινώσει επισήμως στις 13 Δεκεμβρίου την ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάρτιο,

Η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου θα ανακοινώσει επισήμως στις 13 Δεκεμβρίου την ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάρτιο, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ--ένα βήμα που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Σύμφωνα με την ρωσική νομοθεσία, η άνω βουλή του κοινοβουλίου πρέπει να ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τουλάχιστον 100 ημέρες νωρίτερα.

Η ημέρα εκείνη εικάζεται ότι θα είναι η 17η Μαρτίου.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν θα είναι και πάλι υποψήφιος, παρότι θεωρείται ότι θα είναι και ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

«Με βάση τις πληροφορίες μου, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα ανακοινώσει επισήμως στις 13 Δεκεμβρίου την έναρξη της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας», είπε ο Ζιουγκάνοφ.

Ο Ζιουγκάνοφ κατέληξε ότι το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία θα πραγματοποιήσει συνέδριο στις 17 Δεκεμβρίου και οι κομμουνιστές στις 23 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Η Ουάσινγκτον στέλνει βοήθεια με στρατιωτικά αεροπλάνα

Κίνα-Global Digital Trade Expo: Υπογραφή συμφωνιών περίπου 20 δισ. ευρώ

ΟΗΕ: Το Ισραήλ ζητά να αναγνωριστεί η σεξουαλική βία της Χαμάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider