Blue Horizon: Στα δικαστήρια Πειραιά οι συλληφθέντες για τον πνιγμό του 36χρονου - ΕΔΕ για τις ενέργειες του Λιμενικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Blue Horizon: Στα δικαστήρια Πειραιά οι συλληφθέντες για τον πνιγμό του 36χρονου - ΕΔΕ για τις ενέργειες του Λιμενικού
Στη σύλληψη του πλοιάρχου του Blue Horizon και τριών ακόμα μελών του πληρώματος του σκάφους προχώρησαν οι λιμενικές αρχές κατόπιν εντολής της εισαγγελίας Πειραιά.

Τελευταία ενημέρωση 18.20

Στα δικαστήρια του Πειραιά οδηγήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που κατηγορούνται για τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά. Οι προσαχθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, αλλά και την παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Πρόκειται για τον πλοίαρχο του Blue Horizon και τρία ακόμα μέλη του πληρώματος του σκάφους -του αξιωματικού καταστρώματος και των δύο ατόμων που φαίνονται στα βίντεο να απωθούν τον 36χρονο άντρα που βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά.

Oι 4 συλληφθέντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού και αναμένεται να απολογηθούν στην εισαγγελία το μεσημέρι, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό αν θα ζητήσουν προθεσμία, ενώ ο αρμόδιος υπουργός διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σχετικά με τη διαχείριση του τραγικού περιστατικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, ο 36χρονος που επιχείρησε να επιβιβαστεί στο πλοίο είχε εισιτήριο, κάτι που επιβεβαίωσε αργότερα και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε την πράξη των μελών του πληρώματος «ποινικά και ηθικά καταδικαστέα», προσθέτοντας ότι «αποτελεί χυδαία προσβολή προς τους Έλληνες ναυτικούς της ελληνικής ακτοπλοΐας που δεν συνάδει με τις αρχές της ναυτοσύνης».

Επεσήμανε ακόμη ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία, ενώ έκανε γνωστό ότι ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί στο πλοίο, έπειτα αποβιβάστηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και στη συνέχεια στην προσπάθειά του να επανεπιβιβαστεί, απωθήθηκε από τα μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής του άτυχου 36χρονου, που έδειξε πως ο θάνατος προκλήθηκε από πνιγμό λόγω εισρόφησης θαλασσίου ύδατος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά διαπιστώθηκαν μικρές εκδορές στο κεφάλι.

Το χρονικό της τραγωδίας

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ατύχημα στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί στο πλοίο που απέπλεε εκείνη την στιγμή, λίγη ώρα αργότερα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας στα social media δείχνουν τον 36χρονο να διαπληκτίζεται με δύο μέλη του πληρώματος και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα ενώ το πλοίο αναχωρεί.

Ο 36χρονος ανασύρθηκε λίγα λεπτά αργότερα νεκρός ενώ η εισαγγελία διέταξε το πλοίο να επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από το πλήρωμα και τους επιβάτες.

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για συμπλοκή, κατά την οποία το πλήρωμα έσπρωξε από το Blue Horizon τον 36χρονο που σκοτώθηκε στο λιμάνι Πειραιά, με αποτέλεσμα α βρεθεί στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του.

Βαρβιτσιώτης: Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών» .

Αυτό τονίζει με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά όπου σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ένας 36χρονος κατά τον απόπλου του Blue Horizon για το Ηράκλειο ανασύρεται νεκρός από τη θάλασσα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απάντηση Βαρβιτσιώτη σε ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός

ΠΝΟ: Βαριά θλίψη και οδύνη για τον τραγικό θάνατο του επιβάτη

Γεωργιάδης για Πειραιά: «Έχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να το πιστέψω»

gazzetta
gazzetta reader insider insider