Πουλήθηκε το ακριβότερο κεφάλι τυρί στον κόσμο - 2,2 κιλά έπιασαν σχεδόν 30.000 ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πουλήθηκε το ακριβότερο κεφάλι τυρί στον κόσμο - 2,2 κιλά έπιασαν σχεδόν 30.000 ευρώ
Τον τίτλο του ακριβότερου τυριού στον κόσμο απέσπασε το μπλε τυρί cabrales που προέρχεται από τη βόρεια Ισπανία, καθώς ένα «κεφάλι» σχεδόν 2 κιλών πουλήθηκε έναντι 30.000 σε δημοπρασία.

Τον τίτλο του ακριβότερου τυριού στον κόσμο απέσπασε το μπλε τυρί cabrales που προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή της βόρειας Ισπανίας, καθώς ένα «κεφάλι» σχεδόν 2 κιλών πουλήθηκε έναντι 30.000 ευρώ σε δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του τοπικού φεστιβάλ Las Arenas.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του τυροκομείου, το συγκεκριμένο κομμάτι ωρίμασε για τουλάχιστον οκτώ μήνες μέσα σε μία σπηλιά σε σε ύψος 1.400 μέτρων, όπου παρέμεινε σε θερμοκρασία 7 βαθμών Κελσίου.

Η συνήθης τιμή του cabrales είναι 35 έως 40 ευρώ ανά κιλό. Το τυρί φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα ωμό ή από μίγμα αγελαδινού, προβατινού και αιγοπροβατινού γάλακτος και ωριμάζει σε σπηλιές στην περιοχή Cabrales στο εθνικό πάρκο Picos de Europa.

Σημειώνεται πως η προηγούμενη τιμή ρεκόρ του Guinness World Records ήταν 20.500 ευρώ το 2019 για ένα τυρί που αγοράστηκε επίσης από τον κύριο Σουάρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider