Τα μικρά νησιωτικά κράτη κινδυνεύουν να «πνιγούν» στο πλαστικό

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα μικρά νησιωτικά κράτη κινδυνεύουν να «πνιγούν» στο πλαστικό
GRENADA
Έκκληση για έναν συμμετοχικό σχεδιασμό της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για τα Πλαστικά για την προστασία των πιο ευάλωτων κρατών.

Τα μικρά νησιωτικά κράτη θα «πνιγούν στο πλαστικό» εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα για την προστασία τους μέσω των διαπραγματεύσεων για τη Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για την πλαστική ρύπανση, αναφέρει μια πρωτοβουλία ποου υποστηρίζεται από τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ για τον Ωκεανό Peter Thomson και διεθνείς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων των Common Seas και Searious Business.

Καλούν τους παγκόσμιους ηγέτες να δώσουν προτεραιότητα στα νησιωτικά κράτη που έρχονται αντιμέτωπα με την κλιματική αλλαγή, αύξηση της στάθμης της θάλασσας και πλαστική ρύπανση.

Η έκκληση αυτή έρχεται μετά από μια εβδομάδα «αργής προόδου» στις διαπραγματεύσεις για τη Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για τα Πλαστικά στο Παρίσι.

Η Γρενάδα, μια νησιωτική χώρα στην Καραϊβική, είναι μεταξύ των Μικρών Νησιωτικών Αναπτυσσόμενων Κρατών (SIDS) που ηγείται της έκκλησης για έναν συμμετοχικό σχεδιασμό της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για τα Πλαστικά για την προστασία των πιο ευάλωτων κρατών στον πλανήτη. Πολλές οικονομίες και κοινωνίες του SIDS εξαρτώνται από τις ακτές τους και τους γύρω ωκεανούς και έχουν περιορισμένες ικανότητες διαχείρισης αποβλήτων.

Αναφορικά με το θέμα, ο Peter Thomson, Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για τον Ωκεανό, σχολίασε: «Με τη σύγκληση της κοινότητας του SIDS, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος ακούει τις ανάγκες τους. Το τρίπτυχο των κινδύνων – κλιματική αλλαγή, άνοδος της στάθμης της θάλασσας και πλαστικό – είναι μια υπαρξιακή απειλή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ταξί - πρατήρια καυσίμων: Πώς θα γίνονται οι πληρωμές με IRIS - Διασύνδεση των ταμειακών συστημάτων

Στην τελική ευθεία η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ – Πότε έρχονται οι νέες επιδοτήσεις με μπόνους

Πέντε ισχυροί «μνηστήρες» για τις ΣΔΙΤ μονάδες ανακύκλωσης αξίας 110 εκατ. σε Κω/Κάλυμνο

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider