Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ νοιάζεται μόνο για την μικροκομματική εκμετάλλευση των Τεμπών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ νοιάζεται μόνο για την μικροκομματική εκμετάλλευση των Τεμπών
Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από το υπουργείο Μεταφορών, ενώ είπε πως το χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να τα βάλει με το «κακό» Δημόσιο.

«Βέλη» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, λέγοντας πως ενδιαφέρεται μόνο για την μικροκομματική εκμετάλλευση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, το οποίο προήλθε κατά τον ίδιο από μία σωρεία ανθρώπινων λαθών.

«Στην περίπτωση των Τεμπών έχουμε τον ορισμό όχι του ανθρώπινου λάθους, αλλά των ανθρωπίνων λαθών. Για να γίνει αυτό το τραγικό δυστύχημα συνέβησαν τα εξής:

Ένας ακατάλληλος σταθμάρχης βρέθηκε σε μία πολύ κρίσιμη θέση. Οι δύο συνάδελφοί του που έπρεπε να είναι στη θέση τους, ο ένας δεν προσήλθε καθόλου, άγνωστο για ποιο λόγο, και ο δεύτερος έφυγε 40 λεπτά νωρίτερα γιατί του ζήτησε ο γιος του σουβλάκια. Ο επόπτης που έπρεπε να δει ότι δεν είναι στη θέση τους, είχε πάει σε ένα τσιπουράδικο.

Ο σταθμάρχης αντί να βάλει αυτόματη χάραξη, γιατί δεν την ήξερε, το έκανε χειροκίνητα. Έβαλε το τρένο ανάποδα, δεν είδε την κονσόλα που του άναψε και του έλεγε ότι το έχει βάλει ανάποδα, ούτε το φωτεινό λαμπάκι. Δεν πάτησε το κουμπί για να σταματήσει και να φρενάρει τα τρένα. Εάν ακόμα συζητάμε για το αν πρόκειται για ανθρώπινα λάθη, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά», ανέφερε ο υπουργός.

Στην συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από το υπουργείο Μεταφορών, ενώ είπε πως το χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να τα βάλει με το «κακό» Δημόσιο:

«Ο κύριος Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας τη γενική πολιτική ευθύνη για αυτήν την εικόνα που σας περιέγραψα. Η ευθύνη που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός και αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία είναι να τα βάλουμε επιτέλους με το «κακό» δημόσιο. Δεν είναι όμως όλο το δημόσιο «κακό». Στην υπόθεση των Τεμπών έχουμε και το «καλό» δημόσιο. Έχουμε το ΕΚΑΒ που πήγε στην ώρα του, την ΕΚΑΜ που ήταν εκεί, τα δημόσια νοσοκομεία που λειτούργησαν σωστά, δεν είναι όλο το δημόσιο για πέταμα».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την επίσκεψη εχθές στη Λάρισα, ο υπουργός Επενδύσεων ανέφερε:

«Ποτέ δεν πίστευα ότι ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό εκείνης της τραγικής νύχτας στο Μάτι και του θεάτρου που έπαιξε πάνω στους νεκρούς. Το κατάφερε χθες. Ενώ συζητάμε για την κονσόλα και το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε χθες ένα άλλο κτίριο, αυτό που ετοιμάζεται για να εγκατασταθεί το κεντρικό σύστημα τηλεδιοίκησης, το οποίο θα παραδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Και πήγε συνοδευόμενος από έναν υποτιθέμενο σταθμάρχη που είναι μέλος της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και 13 χρόνια συνταξιούχος», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πιστεύω πραγματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται μόνον για την μικροκομματική εκμετάλλευση αυτής της φοβερής τραγωδίας. Και παίρνω ως παράδειγμα αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο. Μίλησε ο κύριος Μητσοτάκης στο Μαρούσι και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση γιατί είπε για «θυσία» στα Τέμπη. Ακούστε τώρα τι είχε πει ο κύριος Τσίπρας: «Η θυσία του Παύλου Φύσσα έσωσε τον κόσμο από τη Χρυσή Αυγή». Γιατί δεν έβγαλαν ανακοίνωση και για τον κύριο Τσίπρα αφού τους πειράζουν οι λέξεις; Ακούστε τώρα τι είχε πει και ο κύριος Ξανθός: «Η τραγωδία στο Μάτι είναι ευκαιρία αναστοχασμού». Μήπως έβγαλαν ανακοίνωση για τον Ανδρέα Ξανθό που έβλεπε το Μάτι ως «ευκαιρία»; Αν λέει ο Ξανθός τη λέξη «ευκαιρία» είναι καλό, αν τη λέει ο Γεωργιάδης είναι κακό. Σας τα λέω για να καταλάβετε πόσο ψεύτες και υποκριτές είναι», υπογράμμισε.

«Στη Γερμανία, το 2018, ένα τρένο με σύστημα τηλεδιοίκησης εκτροχιάστηκε και πέθαναν τόσοι άνθρωποι γιατί ο σταθμάρχης έπαιζε βιντεοπαιχνίδι. Είπε κανένας εκεί ότι πρέπει να παραιτηθεί η Μέρκελ; Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσα συστήματα και να διαθέτεις, όλα στο τέλος καταλήγουν στον άνθρωπο. Και όποιος αθωώνει τον σταθμάρχη, τον επόπτη ή τους άλλους που δεν πήγαν στη δουλειά τους, το κάνει μόνον για πολιτικούς λόγους», κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Ο Μακρόν «επιβίωσε» αλλά η κοινωνική έκρηξη παραμονεύει

OΣΕ: Tι απαντά για την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα

Υποδομές: «Κερασάκι στην τούρτα» το αυξημένο κόστος χρήματος – Ο... «γάμος» με τα ΣΔΙΤ και η Αττική Οδός