Hellenic Train: «Μεταφέρουμε επιβάτες, δεν εμπλεκόμαστε στη διαχείριση της υποδομής» λέει ο διευθύνων σύμβουλος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hellenic Train: «Μεταφέρουμε επιβάτες, δεν εμπλεκόμαστε στη διαχείριση της υποδομής» λέει ο διευθύνων σύμβουλος
Για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε, σε συνέντευξή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο, καθώς οι έρευνες γύρω από τα αίτια και τις συνθήκες της τραγωδίας στρέφονται προς διάφορες κατευθύνσεις. 

Για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε, σε συνέντευξή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο, καθώς οι έρευνες γύρω από τα αίτια και τις συνθήκες της τραγωδίας στρέφονται προς διάφορες κατευθύνσεις.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε τη «βαθιά του θλίψη» για την τραγωδία, σημειώνοντας: «Αυτές είναι δραματικές ημέρες για τη μεγάλη μας οικογένεια των σιδηροδρομικών. Μεταξύ των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, είναι μάλιστα και 9 εργαζόμενοι της Hellenic Train και αυτές τις ημέρες τελούνται οι κηδείες τους, στις οποίες συμμετέχουμε με βαθιά θλίψη, εγγύτητα και το αίσθημα του ανήκειν που χαρακτηρίζει όλους τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους».

Σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας που αφορούν στην εταιρεία, ο Μαουρίτσιο Καποτόρτο απάντησε: «Τα τρένα μας κινούνται σε πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του συστήματος που χρησιμοποιείται στους σιδηροδρόμους που πληρούν τα κριτήρια που προβλέπονται από τους Εθνικούς Οργανισμούς Τυποποίησης και μετά από πιστοποίηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμου».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις αρμοδιότητες της εταιρείας στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, τόνισε ότι «η Hellenic Train είναι μια εταιρεία που ασχολείται μόνο με τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων και δεν εμπλέκεται στη διαχείριση της υποδομής, ούτε στη συντήρησή της, ούτε στην κυκλοφορία».

«Η Hellenic Train ασχολείται με τις μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων και, ως σιδηροδρομική εταιρεία που λειτουργεί σε υποδομή την οποία διαχειρίζεται τρίτος, βρίσκεται σε επαφή με τον διαχειριστή της υποδομής για όλες τις κατάλληλες αναφορές. Η επικοινωνία από την πλευρά της σιδηροδρομικής μας εταιρείας είναι έγκαιρη και περιλαμβάνει τόσο θέματα που σχετίζονται αυστηρά με την υποδομή, όσο και συνθήκες μη συνυφασμένες με την υποδομής αλλά που ενδέχεται να επηρεάσουν στην κυκλοφορία. Οι δίαυλοι και οι μέθοδοι επικοινωνίας διέπονται από συγκεκριμένες διαδικασίες» σημείωσε ακόμα.

«Από την πλευρά μας, έχουμε θέσει άμεσα τους εαυτούς μας στη διάθεση των αρχών προκειμένου να παράσχουμε κάθε χρήσιμη πληροφορία που θα ρίξει φως στο θέμα, διευκρινίζοντας επίσης ποιοι ήταν οι ρόλοι και τα καθήκοντα εντός της Hellenic Train. Επιπλέον, συλλέγουμε, με εσωτερικές ομάδες εργασίας που επικεντρώνονται στο περιστατικό των Τεμπών, όλες τις έγκυρες πληροφορίες για να ρίξουμε φως στο τι συνέβη» επεσήμανε ακόμα, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «η Hellenic Train έχει ενεργοποιήσει όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς διαύλους επικοινωνίας της για την παροχή της ευρύτερης και λεπτομερέστερης δυνατής πληροφόρησης, σεβόμενη πάντα τους ανθρώπους και τους κανονισμούς».

Σχετικά με τις αναφορές ότι η εταιρεία δεν βοήθησε στην έρευνα, ο ίδιος υποστήριξε ότι «η Hellenic Train συνεργάστηκε στενά με τους διασώστες και τους φορείς από τις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα», ενώ όσον αφορά στον κατάλογο επιβατών, είπε ότι «δεν υπάρχει λεπτομερής κατάλογος όλων των επιβατών που επιβιβάζονται στο τρένο, διότι το τρένο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από ένα αεροπλάνο ή ένα πλοίο, όπου οι επιβάτες πρέπει απαραιτήτως να παρέχουν τα προσωπικά τους στοιχεία».

Τέλος, αναφορικά με τα επόμενα βήματα της εταιρείας, δήλωσε ότι «η Hellenic Train θα συνεχίσει να εργάζεται στο πλαίσιο των υφιστάμενων συμβάσεων. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία θα βασιστεί στις υποδείξεις που θα λάβουμε από το διαχειριστή υποδομής και στο χρονοδιάγραμμα που απαιτείται για την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η συνέχιση των δραστηριοτήτων μας δεν μπορεί να αγνοήσει την εργασία των περισσότερων από 1.200 εργαζομένων μας και, για το λόγο αυτό, βρισκόμαστε σε επαφή με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων μας»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ειδικός Εφέτης ανακριτής αναλαμβάνει την υπόθεση για τα Τέμπη – Έρευνα και για τα έργα

gazzetta
gazzetta reader insider insider