Δυστύχημα στα Τέμπη: 46 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί - Επτά σοροί ανασύρθηκαν από το βαγόνι - εστιατόριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυστύχημα στα Τέμπη: 46 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί - Επτά σοροί ανασύρθηκαν από το βαγόνι - εστιατόριο
Στους 46 νεκρούς ανέρχεται πλέον ο τραγικός απολογισμός από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε κρίσιμη κατάσταση έξι επιβάτες που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ της Λάρισας. Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων. Ως το μεσημέρι η ταυτοποίηση των σορών. Φόβοι για αύξηση των θυμάτων

Τελευταία ενημέρωση 12.18

Στους 46 νεκρούς ανέρχεται πλέον ο τραγικός απολογισμός από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στα πτώματα που ανέσυρε η Πυροσβεστική. Είναι βέβαιο όμως ότι τα θύματα είναι περισσότερα και ο συνολικός αριθμός θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η έρευνα σε όλα τα βαγόνια και η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης μέσω του DNA από το ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στο βαγόνι - εστιατόριο, από όπου μέχρι στιγμής σήμερα έχουν ανασυρθεί επτά απανθρακωμένες σοροί.

Ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, συνεχίζεται και σήμερα, ωστόσο οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις είναι δύσκολες, ενώ κατά διαστήματα βρέχει.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων, καθώς δείγματα DNA έχουν ληφθεί από 53 συγγενείς επιβατών που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Παράλληλα, σήμερα, θα προσαχθεί στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ενώ φέρεται ότι παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του. Επίσης, στον τόπο της τραγωδίας θα γίνει αυτοψία του δυστυχήματος από την Τροχαία της Λάρισας.

Έξι επιβάτες παραμένουν στις ΜΕΘ - Εξιτήρια για τους ελαφρά τραυματίες

Εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται αναμένεται να πάρουν σήμερα οι περισσότεροι τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως στα νοσοκομεία Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Κατερίνης διακομίστηκαν συνολικά 72 τραυματίες, με έξι από αυτούς να δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (5 επιβάτες στη Λάρισα και ένας στη Θεσσαλονίκη).

Βαθιά θλίψη και οδύνη για την τραγωδία στα Τέμπη: Φόβοι για πάνω από 50 νεκρούς - Οι μοιραίοι διάλογοι πριν το δυστύχημα

Ήδη, από χθες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μια γυναίκα που έφερε ελαφρά τραύματα, ενώ παραμένουν για νοσηλεία 13 ακόμα τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, από χθες νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας ένας εγκαυματίας 21 ετών, ενώ προσήλθαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις 25 άτομα, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα, από τα οποία παρέμειναν για νοσηλεία δύο άτομα, ένας 50χρονος και μια γυναίκα 53 χρονών με εκδορές».

Σύμφωνα με τον Πέτρο Κετικίδη, μέλος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», τρία άτομα παραμένουν για νοσηλεία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, δύο γυναίκες 19 και 52 ετών κι ένας 2χρονος άνδρας και σήμερα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο. «Είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ευτυχώς με ελαφρά τραύματα από θραύσματα τζαμιών και εγκαύματα», εξήγησε.

Ως το μεσημέρι η ταυτοποίηση των σορών

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ταυτοποιηθούν οι σοροί των θυμάτων της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη που έχουν ανασυρθεί έως τώρα, με τη διαδικασία του DΝΑ, από την αστυνομία σε συνεργασία με την ιατροδικαστική υπηρεσία, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου που τηρείται σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών.

Με το πέρας της διαδικασίας, οι σοροί θα παραδοθούν τους συγγενείς τους. Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση και ο εντοπισμός και άλλων ανθρώπων που αγνοούνται, ή έχουν χάσει την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως φίλοι και συγγενείς αναζητούν ακόμα αγνοούμενους και κάνουν ότι είναι δυνατόν να τους εντοπίσουν. Με μηνύματα ακόμα και στα social media ζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους.

Ο τελευταίος διάλογος σταθμάρχη - μηχανοδηγού

Ντοκουμέντο από τον μοιραίο διάλογο μεταξύ του σταθμάρχη και του μηχανοδηγού, λίγο πριν τη σύγκρουση των δύο τρένων, παρουσίασε το ΣΚΑΙ. Όπως προκύπτει, ο σταθμάρχης έδωσε εντολή στον μηχανοδηγό να μπει στην παρακαμπτήριο και να συνεχίσει το ταξίδι του στις ίδιες ράγες όπου εκινείτο ήδη η εμπορική αμαξοστοιχία. Μάλιστα, ο μηχανοδηγός δεν παραξενεύτηκε με το κόκκινο φωτόσημο καθώς το σύστημα φωτοσήμανσης δεν λειτουργεί.

Ο επίμαχος διάλογος:

  • Μηχανοδηγός: Λάρισα ακούει;
  • Σταθμάρχης: Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου νέων Πόρων.
  • Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;
  • Σταθμάρχης: Φεύγεις, φεύγεις.
  • Μηχανοδηγός: Έγινε, καλό βράδυ.
  • Σταθμάρχης: Καλή συνέχεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ως το μεσημέρι η ταυτοποίηση των σορών - Συνεχίζονται οι έρευνες

Δυστύχημα στα Τέμπη: Έξι επιβάτες παραμένουν στις ΜΕΘ - Εξιτήρια για τους ελαφρά τραυματίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider