Άνοιξε ο δρόμος για πρόσληψη εποχικού προσωπικού στην ΕΕΕΠ μέσω ΑΣΕΠ

Μοιράσου το
Άνοιξε ο δρόμος για πρόσληψη εποχικού προσωπικού στην ΕΕΕΠ μέσω ΑΣΕΠ
Συνεχίζεται η στελέχωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, αυτή τη φορά με εποχικό προσωπικό και μάλιστα μέσω ΑΣΕΠ, κάτι που αποτελούσε αίτημα της ηγεσίας της Αρχής καθώς το προσωπικό της έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. 

Συνεχίζεται η στελέχωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, αυτή τη φορά με εποχικό προσωπικό και μάλιστα μέσω ΑΣΕΠ, κάτι που αποτελούσε αίτημα της ηγεσίας της Αρχής καθώς το προσωπικό της έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα η Επιτροπή ανακοίνωσε την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά δεκαπέντε (15) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Αρχής μέσω ΑΣΕΠ.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε την Τετάρτη 08.02.2023 και θα ολοκληρωθεί έως και την Παρασκευή 17.02.2023.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1ΠΕ/ΤΕ και να την υποβάλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είτε ηλεκτρονικά ([email protected]), είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Κεντρικό Πρωτόκολλο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Αχαρνών 17 & πλατεία Μαυροκορδάτου, Αθήνα ΤΚ. 104 38 τηλ 211-1075000.

Η Αρχή προχώρησε στη προκήρυξη των 15βθ’εσεων έχοντας υπόψη την ανάγκη αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών που δημιουργούνται από τις απορρέουσες υποχρεώσεις σχεδιασμού, εκτέλεσης, υλοποίησης και παρακολούθησης των έργων που έχει αναλάβει.
Οι θέσεις αφορούν ειδικότητα ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 9 άτομα και ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 6 άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΕΠ είχε τα τελευταία χρόνια σημαντικές απώλειες εργαζομένων ενώ πλέον έχει προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών ώστε να προσλάβει νέο προσωπικό είτε μέσω μετατάξεων, είτε μέσω συμβάσεων και τώρα ανοίγει και ο δρόμος προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

Οι άλλες προσλήψεις

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων προγραμματίζει να έχει ολοκληρώσει την πρόσληψη 30 νέων στελεχών προκειμένου να συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της.

Στόχος της Επιτροπής είναι μέσα από μηχανισμούς διαρκούς εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης όλα τα στελέχη της να μετεξελιχθούν σε εξειδικευμένους ελεγκτές παιγνίων υψηλών προδιαγραφών που θα χειρίζονται συνθέτες εφαρμογές για την εκτέλεση του έργου τους.

Στο πλαίσιο αυτό από τον Οκτώβριο η Αρχή έχει εκδώσει προκηρύξεις για την ανάθεση με συμβάσεις έργου τετράμηνης διάρκειας με δυνατότητα επέκτασης για άλλους τέσσερις μήνες σε επιστήμονες πληροφορικής και ελεγκτές με προϋπηρεσία στον έλεγχο και εκπαίδευση στην ελεγκτική.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΕΠ στο τέλος του 2014 απασχολούσε περίπου 170 εργαζόμενους που υπηρετούσαν σε αυτήν με απόσπαση από άλλες υπηρεσίες και με ετήσιο μισθολογικό κόστος της τάξης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Έκτοτε η αιμορραγία στελεχών ήταν συνεχής και σταμάτησε στο τέλος του 2021 όταν δόθηκε νομοθετικά η δυνατότητα να μεταταχθούν όσοι αποσπασμένοι είχαν παραμείνει στην αρχή και το επιθυμούσαν.

«Υπό το νέο καθεστώς μετατάχθηκαν τελικά μόνο 32 εργαζόμενοι με ένα ετήσιο κόστος της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ωστόσο τα καθήκοντα της Αρχής σήμερα είναι πολλαπλάσια και πολύ πιο σύνθετα από εκείνα του 2014. Για να μπορέσει λοιπόν η αρχή να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά σε αυτά τα καθήκοντα πρέπει να στελεχωθεί περαιτέρω με το κατάλληλο προσωπικό» αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕΕΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τέλη Μαρτίου θα προταθούν από την ΕΕΕΠ οι αλλαγές για τα επίγεια καζίνο