Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Θετικό το ισοζύγιο εγγραφών/διαγραφών το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Θετικό το ισοζύγιο εγγραφών/διαγραφών το 2022
«Τη νέα χρονιά δεν θα σταματήσουμε να ζητούμε στοχευμένα μέτρα στήριξης για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση και αναμφίβολα κυβερνητικές πρωτοβουλίες για μειώσεις φόρων και εισφορών»

Θετικό καταγράφηκε φέτος το ισοζύγιο εγγραφών/διαγραφών στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αφού οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 16%, ενώ οι διαγραφές μειώθηκαν κατά 11%. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μητρώο του ΒΕΘ, οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν φέτος τη λειτουργία τους ανήλθαν σε 513, από 442 πέρυσι, ενώ αυτές που κατέβασαν ρολά ήταν 234 έναντι 263 το 2021.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΒΕΘ, το 2022 εγγραφή έκαναν 331 ατομικές επιχειρήσεις, ενώ σε διαγραφή προχώρησαν 182, όταν πέρυσι τα αντίστοιχα νούμερα διαμορφώθηκαν σε 263 και 186 αντίστοιχα. Φέτος, σύμφωνα με το μητρώο του επιμελητηρίου, 43 επιχειρήσεις κρίθηκαν ασύμφορες και δύο οδηγήθηκαν σε λουκέτο λόγω πτώχευσης, ενώ τα αντίστοιχα περσινά νούμερα ήτα 38 και μία.

Κατά τον ΒΕΘ, με το πέρασμα του χρόνου «εδραιώνεται» ο εταιρικός τύπος των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ), οι οποίες μπορούν να συσταθούν και με κεφάλαιο ενός ευρώ. Η συγκεκριμένη μορφή φαίνεται να αντικαθιστά σε μεγάλο βαθμό τον εταιρικό τύπο των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), που συνεχώς περιορίζονται. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος ο αριθμός των νέων ΙΚΕ ανήλθε σε 84 από 79 πέρυσι, ενώ κατά το Επιμελητήριο, το 2022 άνοιξαν επίσης 41 ομόρρυθμες εταιρείες, 42 ετερόρρυθμες εταιρείες, δύο εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, εννέα ανώνυμες εταιρείες, μία κοινοπραξία και τρεις ενεργειακές κοινότητες.

«Τη νέα χρονιά δεν θα σταματήσουμε να ζητούμε στοχευμένα μέτρα στήριξης για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση και αναμφίβολα κυβερνητικές πρωτοβουλίες για μειώσεις φόρων και εισφορών», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Αναστάσιος Καπνοπώλης.

Υπογραμμίζει, επίσης, την ανάγκη δημιουργίας ρύθμισης που θα δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής του συνόλου των χρεών σε 120 δόσεις, ώστε «να δοθεί μια ανάσα στην αγορά και να αποτραπεί η συσσώρευση νέων κόκκινων δανείων» και ζητά να συμπεριληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις δράσεις του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Έσπασε» όλα τα ρεκόρ το νέο Avatar: Εισπράξεις 1 δισ. δολαρίων σε μόλις 14 ημέρες προβολής

Μπακογιάννης: Στηρίζουμε απόλυτα τον Ιμάμογλου - Η δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ

Ουκρανία: Η αντιαεροπορική άμυνα του Κιέβου κατέρριψε και τους 16 πυραύλους που στόχευαν την πόλη

gazzetta
gazzetta reader insider insider