Το Top-10 του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αξίζει σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ: Οι «σίγουροι» και οι εκπλήξεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Top-10 του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αξίζει σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ: Οι «σίγουροι» και οι εκπλήξεις
Εκτός λίστας όπως ήταν λίγο πολύ... αναμενόμενο οι Λίο Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο που στα 30-φεύγα τους πρέπει να κάνουν τόπο στα νιάτα.

Δέκα ποδοσφαιριστές - «μεγαθήρια», που δυστυχώς δεν θα μπορούσαν να παίξουν ποτέ στην ίδια 11άδα λόγω... θέσεων, κοστίζουν όλοι μαζί πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Πολλοί με ώθηση από το Μουντιάλ, είδαν την εμπορική τους αξία να εκτοξεύεται στα ύψη και να εντάσσονται στους ακριβότερους παίκτη του πλανήτη, ενώ αν αθροίσει κανείς την χρηματιστηριακή τους αξία -όπως την υπολογίζει η ιστοσελίδα transfermarkt.com- και των 10 μαζί, αυτή εκτοξεύεται στα 1,180 δισ. ευρώ, αναγκάζοντας οποιαδήποτε ομάδα θελήσει να τους αποκτήσει να... πληρώσει αδρά.

Την κορυφή της λίστας κατέκτησε ο -24χρονος εδώ και λίγες μέρες- Κιλιάν Μπαπέ, που πρωταγωνιστεί στην Παρί σεν Ζερμέν, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, πήρε τη Γαλλία από το χέρι μέχρι τον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης. Εκεί με αντίπαλο τον συμπαίκτη του στο Παρίσι, Λίο Μέσι, σκόραρε χατ-τρικ γράφοντας ιστορία, όμως δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει την Αργεντινή.

Ο Γάλλος είναι το #1 στην κατηγορία των MVP της ιστοσελίδας transfermarkt, με 180 εκατ. ευρώ, αφήνοντας πίσω του τον Έρλινγκ Χάλααντ της Σίτι, που ήρθε δεύτερος με 170 εκατομμύρια ευρώ. Την τριάδα συμπληρώνει ο σταρ της Βραζιλίας που κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο 22χρονος Βινίσιους Τζούνιορ ή «Βίνι», με 120 εκατ. ευρώ.

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση, ισοβαθμούν αμφότεροι με 110 εκατ. ευρώ, οι Άγγλοι διεθνείς και συμπαίκτες Τζουντ Μπέλινγκχαμ και Φιλ Φόντεν, με τον πρώτο να παίρνει «καύσιμο» από το Μουντιάλ.

Ο 20χρονος Πέδρι (Πέδρο Γκονθάλες Λόπες) της Μπαρτσελόνα, μαζί με τον Τζαμάλ Μουσιάλα της Μπάγερν Μονάχου, τον Μπουκάγιο Σάκα της Άρσεναλ και τον Φεντερίκο Βαλβέρδε της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι οι μοιράζονται τις επόμενες θέσεις ως 4 παίκτες με αξία 100 εκατ. ευρώ έκαστος.

Τελευταίος και σίγουρα όχι καταϊδρωμένος αλλά 10ος στη λίστα έρχεται το 18χρονο αστέρι της Μπάρτσα, ο Γκάβι με εμπορική αξία 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά η λίστα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία «ρισκάρει» με μία σκληρότερη απάντηση για το πλαφόν στο πετρέλαιο

Μυστήριο με την πώληση του ελληνικού ιδιωτικού νησιού με το παλάτι της νέας ταινίας «Knives Out»

Ισπανικό σοκ στην εγχώρια πολιτική σκηνή - Θα αλλάξει το καλάθι του Σάντσεθ την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης;

gazzetta
gazzetta reader insider insider