Λαβρόφ: «Ανώνυμοι αξιωματούχοι» στις ΗΠΑ σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον Πούτιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαβρόφ: «Ανώνυμοι αξιωματούχοι» στις ΗΠΑ σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον Πούτιν
«Ανώνυμοι αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον απειλούν με φυσική εξόντωση του επικεφαλής του ρωσικού κράτους» προειδοποίησε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι δηλώσεις που έγιναν από «ανώνυμους αξιωματούχους του Πενταγώνου» για «αποκεφαλισμό» στο Κρεμλίνο ουσιαστικά ισοδυναμούν με απειλή για φυσική εξόντωση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ ποπυ μίλησε στο TASS.

«Αυτοί που πάνε πιο μακριά από όλους τους άλλους είναι στην Ουάσιγκτον. Υπάρχουν κάποιοι "ανώνυμοι αξιωματούχοι" από το Πεντάγωνο που στην πραγματικότητα έχουν διατυπώσει απειλές ότι θα πραγματοποιήσουν ένα "αποτελειωτικό χτύπημα" στο Κρεμλίνο, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μια απειλή δολοφονίας κατά του Ρώσου προέδρου», διευκρίνισε ο Λαβρόφ.

«Αν κάποιος έχει πραγματικά τέτοιες ιδέες, τότε θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά τις πιθανές συνέπειες τέτοιων σχεδίων», προειδοποίησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ενώ προειδοποίησε για «επικίνδυμα σήματα» που στέλνει η Δύση για «πυρηνικά χτυπήματα».

«Δεν αναφέρω καν τις υπερβολικές προκλήσεις του καθεστώτος του Κιέβου. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε φτάσει στο σημείο να παροτρύνει τα κράτη του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα κατά της Ρωσίας. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ωστόσο, ακούσαμε πολύ χειρότερες δηλώσεις από άλλες ουκρανικές προσωπικότητες» τόνισε και επανέλαβε ότι Ρωσία και ΗΠΑ δεν μπορούν να διατηρήσουν μια κανονική σχέση, κατηγορώντας την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Είναι αντικειμενικά αδύνατο να διατηρήσουμε κανονική επικοινωνία με την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία δηλώνει ως στόχο την πρόκληση στρατηγικής ήττας της χώρα μας», σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας και πρόσθεσε ότι η «συγκρουσιακή αντιρωσική πορεία της Ουάσινγκτον γίνεται όλο και πιο οξεία και συνολική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας συνελήφθη υπάλληλος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απωθούνται οι επιθέσεις των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Μπαχμούτ

Γερμανία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε εξαγωγές όπλων άνω των 8 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider