Χριστούγεννα υπό τον φόβο βομβαρδισμών στην Ουκρανία: Σειρήνες συναγερμού σε όλη τη χώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χριστούγεννα υπό τον φόβο βομβαρδισμών στην Ουκρανία: Σειρήνες συναγερμού σε όλη τη χώρα
Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σήμερα το πρωί στο Κίεβο και σε όλες τις ουκρανικές περιφέρειες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Με το φόβο για νέους βομβαρδισμούς περνάνε τα Χριστούγεννα οι Ουκρανοί πολίτες καθώς σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν το πρωί στο Κίεβο και σε όλες τις ουκρανικές περιφέρειες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές σε ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν πως ο συναγερμός μπορεί να κηρύχθηκε αφού ρωσικά αεριωθούμενα απογειώθηκαν στη Λευκορωσία.

Χτες, παραμονή Χριστουγέννων τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 58 τραυματίστηκαν από έναν ρωσικό βομβαρδισμό στο κέντρο της Χερσώνας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες όπου διακρίνονται καμένα αυτοκίνητα, σπασμένα τζάμια και πτώματα στους δρόμους. «Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πιθανότατα θα επισημάνουν αυτές τις φωτογραφίες ως ‘ευαίσθητο περιεχόμενο’. Αλλά δεν είναι ευαίσθητο περιεχόμενο. Είναι η καθημερινότητα της Ουκρανίας και των Ουκρανών», έγραψε. «Αυτές δεν είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Είναι τρόμος, είναι δολοφονίες για εκφοβισμό και για ευχαρίστηση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ακριβά» μου Χριστούγεννα – Πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές σε κρέας, λαχανικά και γλυκά μέσα σε ένα χρόνο

«Κλείδωσαν» στο Ταμείο Ανάκαμψης αναπλάσεις – στρατηγικές παρεμβάσεις 205 εκατ. ευρώ σε Δήμους, Περιφέρειες

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς παρεμβάσεις των Ελλήνων για εξοικονόμηση ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider