Ακάρ: Θετική η προσέγγιση των ΗΠΑ για τα F16 - Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακάρ: Θετική η προσέγγιση των ΗΠΑ για τα F16 - Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις
Στο θέμα της αναβάθμισης και πώλησης  των μαχητικών F-16 στην Τουρκία αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, σε συνάντηση που είχε με τον Φινλανδό ομόλογό του στην Τουρκία.

Στο θέμα της αναβάθμισης και πώλησης των μαχητικών F-16 στην Τουρκία αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, σε συνάντηση που είχε με τον Φινλανδό ομόλογό του στην Τουρκία.

Ο Χουλουσί Ακάρ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι συζητήσεις με την αμερικανική πλευρά θα έχουν αίσιο τέλος, τονίζοντας πως «από την αρχή είδαμε την θετική προσέγγιση των Αμερικανών συνομιλητών μας».

Αναλυτικότερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε: «Όπως ξέρετε, συνεχίζονται οι εργασίες μας για να προμηθευτούμε 40 F-16 και τον εκσυγχρονισμό των 79 αεροσκαφών (σ.σ επίσης F-16). Προσπαθούμε αυτές οι εργασίες να ολοκληρωθούν γρήγορα και με θετικό τρόπο. Παρακολουθούμε από κοντά όλες τις εξελίξεις και τις εργασίες. Από την αρχή είδαμε την θετική προσέγγιση των Αμερικανών συνομιλητών μας» υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Και συνέχισε: «Αναμένουμε θετικά και συγκεκριμένα βήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θέλουμε αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί θετικά και γρήγορα. Αναμένουμε από όλους τους συμμάχους μας, ιδιαίτερα από τη Φινλανδία, να υποστηρίξουν και να συμβάλουν στον αγώνα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας και στον εκσυγχρονισμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».

«Περιμένουμε την απαραίτητη συμβολή από τους συμμάχους μας για να στηρίξουμε τις προσπάθειες προμηθειών και εκσυγχρονισμού των Ενόπλων μας Δυνάμεων, τόσο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας όσο και στην πλήρη εκπλήρωση των καθηκόντων μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Το θέμα των F-16 είναι επίσης ένα μέρος αυτού. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε είναι πως ισχυρές τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σημαίνει ισχυρό ΝΑΤΟ και ισχυρή συμμαχία», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στη δυτική Θράκη

Τουρκία: Συστάσεις στις τράπεζες για να απέχουν από τις αγορές ξένου συναλλάγματος