ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν τα εμβόλια κατά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού για παιδιά από 6 μηνών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν τα εμβόλια κατά της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού για παιδιά από 6 μηνών
Τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών που έχουν κάνει το εμβόλιο της Moderna μπορούν να λάβουν την ενισχυτική δόση κατά της Όμικρον τουλάχιστον 2 μήνες μετά από τον αρχικό εμβολιασμό τους.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσε την Πέμπτη την έγκριση του στη χρήση των εμβολίων κατά του κορονοϊού που στοχεύουν στη μετάλλαξη Όμικρον για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών.

Όπως αναφέρει το CNBC, τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών που έχουν κάνει το εμβόλιο της Moderna μπορούν να λάβουν την ενισχυτική δόση κατά της Όμικρον τουλάχιστον 2 μήνες μετά από τον αρχικό εμβολιασμό τους.

Τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έχουν 4 ετών που δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer μπορούν να λάβουν τη δόση κατά της Όμικρον ως τρίτη δόση. Ωστόσο, τα παιδιά της ίδιας ηλικιακής ομάδας που έχουν λάβει την τρίτη δόση εμβολίου της Pfizer δεν μπορούν να λάβουν τη δόση εμβολίου κατά της Όμικρον.

Μετά από την ανακοίνωση του FDA, η μετοχή της Moderna ενισχύεται 2% στο αμερικανικό χρηματιστήριο και η μετοχή της Pfizer κερδίζει 0,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ιδιώτης παιδίατρος και φαρμακείο διακινούσαν παράνομα εμβόλια - Στη «φάκα» της ΕΑΔ