Η Ελλάδα η 6η πιο φθηνή χώρα της ΕΕ στο πετρέλαιο θέρμανσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ελλάδα η 6η πιο φθηνή χώρα της ΕΕ στο πετρέλαιο θέρμανσης
Πιο φθηνές χώρες αναφορικά με την τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης είναι κατά σειρά, η Μάλτα, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ελλάδα και η Τσεχία.

Η Ελλάδα παραμένει η 6η φθηνότερη χώρα της ΕΕ στο πετρέλαιο θέρμανσης ανάμεσα σε 26 κράτη-μέλη καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για τη Σλοβακία, σύμφωνα και με το Weekly Oil Bulletin της Κομισιόν.

Το ενημερωτικό δελτίο της Επιτροπής επισημαίνει πως στο παραπάνω συντελούν, τόσο η επιδότηση στην αντλία από τον κρατικό προϋπολογισμό που είναι στα επίπεδα των 25 λεπτών (στα 0,20 ευρώ συν ΦΠΑ), όσο και η πολιτική εκπτώσεων που ακολουθεί η HELLENiQ ENERGY για τη στήριξη της αγοράς, αλλά και των καταναλωτών που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι, η έκπτωση της HELLENiQ ENERGY – από την έναρξη της περιόδου διάθεσης στις 15 Οκτωβρίου και με ισχύ έως 30 Νοεμβρίου 2022, ύστερα από 2 παρατάσεις που έχουν δοθεί - είναι στα 60 ευρώ ανά κυβικό (6 λεπτά το λίτρο προ ΦΠΑ και 7,5 λεπτά με ΦΠΑ) και αφορά όλες τις εταιρείες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την ίδια πολιτική ακολουθεί και η Motor Oil, χορηγώντας την έκπτωση των 6 λεπτών στις εταιρείες εμπορίας του ομίλου της που προμηθεύονται πετρέλαιο από το διυλιστήριό της.

Όπως προκύπτει από το Weekly Oil Bulletin, πιο φθηνές χώρες αναφορικά με την τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης είναι κατά σειρά, η Μάλτα, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Ελλάδα και η Τσεχία. Ως ακριβότερες εμφανίζονται, Δανία, Ολλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ρουμανία και Σουηδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

HELLENiQ ENERGY: Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η έκπτωση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Χαμός στο Taxis από τις αιτήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider