Πόλεμος και ενεργειακή κρίση: Η Ουκρανία ζητά από τους πρόσφυγες να μην γυρίσουν μέσα στον χειμώνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος και ενεργειακή κρίση: Η Ουκρανία ζητά από τους πρόσφυγες να μην γυρίσουν μέσα στον χειμώνα
Τα ρωσικά χτυπήματα έχουν θέσει εκτός λειτουργίας το 40% του δικτύου ενέργειας της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έστειλε μήνυμα στους πολίτες της χώρας που έχουν φύγει στο εξωτερικό λόγω του πολέμου της Ρωσίας να μην επιστρέψουν στην Ουκρανία μέσα στον ερχόμενο χειμώνα, εν μέσω ανησυχιών για την ενεργειακή επάρκεια της Ουκρανίας τους επόμενους μήνες.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ιρίνα Βερεστσούκ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ανέφερε πως όσοι Ουκρανοί είναι σε ασφαλές μέρος στο εξωτερικό θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την άνοιξη για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. «Θέλω να τους ζητήσω να μην γυρίσουν. Πρέπει να επιβιώσουμε τον χειμώνα» ανέφερε η Ουκρανή αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Al-Jazeera, οι δηλώσεις της Βερεστσούκ έρχονται καθώς το Κίεβο φοβάται περαιτέρω περικοπές στην τροφοδοσία του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας από τα χτυπήματα της Ρωσίας στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει η κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τα ρωσικά χτυπήματα έχουν θέσει εκτός λειτουργίας το 40% του δικτύου ενέργειας της Ουκρανίας. Αξιωματούχος της κυβέρνησης ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως οι πολίτες πρέπει να ετοιμάζονται για διακοπές ρεύματος που μπορεί να διαρκέσουν μέρες ή ακόμα και εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Προ των πυλών «οι σφοδρότερες των μαχών» για τον έλεγχο της Χερσώνας

Ουκρανία και Κίνα στο επίκεντρο της πρώτης συνομιλίας Μπάιντεν - Σούνακ

Ουκρανία: Το Κίεβο λέει πως δεκάδες Τσετσένοι σκοτώθηκαν στη Χερσώνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider