Στη Μάλτα τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Μάλτα τη Δευτέρα ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας
Ο ΥΠΕΞ θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας Ίαν Μποργκ (Ian Borg).

Επίσκεψη στη Βαλέτα θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας Ίαν Μποργκ (Ian Borg), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, ενώ αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο στις 12:30.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μάλτας 'Ανγκλου Φαρούτζια (Anglu Farrugia).

Kατά την παραμονή του στη Βαλέτα, θα γίνει δεκτός και από τον πρόεδρο της χώρας Τζορτζ Βέλλα (George Vella).

Οι συζητήσεις του υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να καλύψουν ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, η συνεργασία των δύο χωρών στην ΕΕ και το μεταναστευτικό - προσφυγικό.

Επιπλέον, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Βαλέτα. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στην Αθήνα του τότε υπουργού Εξωτερικών της χώρας Εβαρίστ Μπαρτόλο (Evarist Bartolo), τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider