Ενιαίος φορτιστής για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές - «Ναι» και από το Ευρωκοινοβούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενιαίος φορτιστής για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές - «Ναι» και από το Ευρωκοινοβούλιο
Η συμφωνία θα εξοικονομήσει περίπου 250 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές της ΕΕ

Ο ενιαίος φορτιστής για κινητά τηλέφωνα, tablet και κάμερες έως το 2024 στην ΕΕ, είναι πλέον γεγονός καθώς το μεσημέρι της Τρίτης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άναψε το «πράσινο φως».

Η νέα ρύθμιση δίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια παγκόσμια πρωτιά για τη διευκόλυνση των πολιτών της, που ωστόσο, αναμένεται να επηρεάσει περισσότερο την Apple, κατασκευάστρια εταιρία των iPhone παρά τους ανταγωνιστές της.

Το σχέδιο προβλέπει πως μέχρι το φθινόπωρο του 2024, κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και κάμερες θα χρησιμοποιούν θύρες USB Type-C και έρχεται ως αποτέλεσμα της αντίστοιχης ψηφοφορίας του καλοκαιριού.

Οι νομοθέτες της ΕΕ υποστήριξαν τη μεταρρύθμιση με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς 602 ψήφοι ήταν υπέρ και μόνο 13 ήταν κατά.

Η απόφαση αναγκάζει την Apple να αλλάξει τις συσκευές φόρτισης για τα iPhone που πουλά στην ΕΕ, καθώς η θύρα Lightning που χρησιμοποιούν δεν είναι συμβατή με τη Type-C.

Η συμφωνία καλύπτει επίσης ακουστικά και άλλες τεχνολογίες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί επίσης να έχει αντίκτυπο και σε Samsung, Huawei και άλλους κατασκευαστές συσκευών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη για τα crypto - Σχεδόν 4% πάνω το Bitcoin

Super app μετακινήσεων θέλει να γίνει η Free Now - Οι τίτλοι τέλους της Beat και τα σχέδια για μικροκινητικότητα και ΜΜΜ

Lamda Hellix: Επεκτείνεται στην Ελλάδα - Νέο Data Center στο Ηράκλειο

gazzetta
gazzetta reader insider insider