Η Αμαλία Μπακαλώνη νέο Εθνικό Μέλος της Eurojust για την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Αμαλία Μπακαλώνη νέο Εθνικό Μέλος της Eurojust για την Ελλάδα
Την πενταετή θητεία της ως νέο εθνικό μέλος της Eurojust για την Ελλάδα ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα η Αμαλία Μπακαλώνη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αντικαθιστά τον Παρασκευά Αδάμη, ο οποίος διατέλεσε εθνικό μέλος από το 2017 έως το 2022. Διαθέτει εκτεταμένη πείρα στη διεθνή δικαστική συνεργασία και, μεταξύ άλλων, έχει διατέλεσει αντιπρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Την πενταετή θητεία της ως νέο εθνικό μέλος της Eurojust για την Ελλάδα ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα η Αμαλία Μπακαλώνη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αντικαθιστά τον Παρασκευά Αδάμη, ο οποίος διατέλεσε εθνικό μέλος από το 2017 έως το 2022. Διαθέτει εκτεταμένη πείρα στη διεθνή δικαστική συνεργασία και, μεταξύ άλλων, έχει διατέλεσει αντιπρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η κ. Μπακαλώνη δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μου τιμή που ορίστηκα νέο εθνικό μέλος της Ελλάδας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους νέους συναδέλφους μου για την καταπολέμηση σύνθετων διασυνοριακών εγκλημάτων, ώστε να καταστήσουμε την Ευρώπη ασφαλέστερη για τους πολίτες της ΕΕ.»

Η κ. Μπακαλώνη έχει σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2007 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο ποινικό δίκαιο, την εγκληματολογία και το ευρωπαϊκό ποινικό δίκαιο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνολικά, διαθέτει 23 χρόνια εμπειρίας ως εισαγγελέας και έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη σοβαρών εγκλημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σχέδιο Κομισιόν για δυναμικό πλαφόν στην τιμή αερίου στα €180 η μεγαβατώρα - Ορόσημο ο Οκτώβριος 

«Ελλάδα 2.0»: Έργα ύψους 3,28 δισ. ευρώ εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης

EY: Νέα Επικεφαλής Υπηρεσιών Ειδικών Ερευνών και Εταιρικής Συμμόρφωσης στην Ελλάδα η Κυρ. Κατσάνη

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider