Ρωσία: Ξεπουλούν οι πτήσεις άνευ επιστροφής μετά την επιστράτευση από τον Πούτιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Ξεπουλούν οι πτήσεις άνευ επιστροφής μετά την επιστράτευση από τον Πούτιν
Η Λετονία δεν θα προσφέρει καταφύγιο σε Ρώσους που θα θελήσουν να την αποφύγουν. Η Φινλανδία παρακολουθεί στενά τη Μόσχα, ενώ η Λιθουανία αύξησε τον βαθμό ετοιμότητας του στρατού της.

Ξεπουλούν σήμερα οι πτήσεις άνευ επιστροφής από τη Ρωσία, μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Η ανακοίνωση άμεσης επιστράτευσης 300.000 εφέδρων από τον Πούτιν, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, προκάλεσε φόβους ότι δεν θα επιτραπεί σε άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί σε αυτούς που έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες και ότι οι φοιτητές και αυτοί που έχουν υπηρετήσει μόνον ως κληρωτοί δεν θα κληθούν.

Ωστόσο τα στοιχεία του Google Trends έδειξαν μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις για τον Aviasales, ο οποίος είναι ο πιο δημοφιλής ιστότοπος της Ρωσίας για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.

Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα για την Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, και το Γερεβάν, στην Αρμενία, και οι δύο είναι προορισμοί που επιτρέπουν την είσοδο των Ρώσων χωρίς βίζα (θεώρηση εισόδου), είχαν ξεπουληθεί σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Aviasales.

Ορισμένες πτήσεις χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη Μόσχα στο Τμπιλίσι, δεν είχαν επίσης διαθεσιμότητα, ενώ οι πιο φθηνές πτήσεις από την ρωσική πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι στοίχιζαν περισσότερα από 300.000 ρούβλια (περίπου 5.000 δολάρια), περίπου το πενταπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού στη Ρωσία.

Η Φινλανδία παρακολουθεί στενά, η Λιθουανία αύξησε τον βαθμό ετοιμότητας του στρατού της

Εξάλλου, η Λετονία, χώρα μέλος της ΕΕ που συνορεύει με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι δεν θα προσφέρει καταφύγιο σε Ρώσους που θα θελήσουν να αποφύγουν την επιστράτευση, ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Παράλληλα, η Φινλανδία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη γειτονική της Ρωσία. «Σχετικά με τις περιοχές γύρω από τη Φινλανδία, μπορώ να πω ότι η στρατιωτική κατάσταση είναι σταθερή και ήρεμη», επεσήμανε ο Καϊκόνεν. «Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι καλά προετοιμασμένες και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Την ίδια ώρα η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι αύξησε την ετοιμότητα των μονάδων άμεσης αντίδρασης του στρατού της «προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε πρόκληση από τη ρωσική πλευρά», σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας Αρβίντας Ανουσάουσκας. «Καθώς η μερική επιστράτευση της Ρωσίας αφορά και την περιοχή του Καλίνινγκραντ, η Λιθουανία δεν μπορεί απλώς να παρακολουθεί», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι πρώτες αντιδράσεις από ΗΠΑ, Κίνα και Γερμανία σε διάγγελμα Πούτιν

Κίεβο: Η ρωσική επιστράτευση ήταν «προβλέψιμη», δείχνει ότι ο πόλεμος δεν εξελίσσεται με βάση το σχέδιο της Μόσχας

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβάρδισε ξανά τον πυρηνικό του σταθμό στην Ζαπορίζια

gazzetta
gazzetta reader insider insider