Επικοινωνία Πούτιν - Σολτς: Στο επίκεντρο η Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικοινωνία Πούτιν - Σολτς: Στο επίκεντρο η Ουκρανία
Την ανάγκη να ακολουθηθεί η διπλωματική οδός και να λήξει η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, ανέδειξε ο Όλαφ Σολτς σε επαφή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την εύρεση μίας διπλωματικής λύσης για την σύγκρουση στην Ουκρανία ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα ο κ. Σολτς προέτρεψε τον κ. Πούτιν στην εξεύρεση λύσης που να βασίζεται στην εκεχειρία και την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με το Βερολίνο, οι δύο άνδρες μίλησαν μιάμιση ώρα με τον Σολτς να δίνει έμφαση στην ανάγκη να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού στην Ζαπορίζια στην Ουκρανία ενώ ζήτησε από τον Πούτιν να συνεχίσει να εφαρμόζει πλήρως την υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών.

«Ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος τόνισε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω βήματα προσάρτησης εκ μέρους της Ρωσίας δεν θα μείνουν αναπάντητα και δεν θα αναγνωριστούν σε καμία περίπτωση», ενώ οι Σόλτς και Πούτιν συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, όπως επεσήμανε ο Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, Στέφεν Χεμπεστράιτ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Ο Λαβρόφ έλαβε θεώρηση εισόδου για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Κρεμλίνο: Ο πρ. Πούτιν κάνει ό,τι μπορεί για να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Γερμανία: «Πανδημικές» ενισχύσεις επιχειρήσεων 67 δισ. ευρώ θα δοθούν σε ενεργειακές εταιρείες - Φόβοι για χρεοκοπίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider