Σανγκάη: Ο τυφώνας Μuifa κλείνει το λιμάνι - Νέο πλήγμα στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σανγκάη: Ο τυφώνας Μuifa κλείνει το λιμάνι - Νέο πλήγμα στις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες;
Το ακραίο καιρικό φαινόμενο είναι πιθανό να φτάσει στην ξηρά αργά την Τετάρτη μεταξύ της πόλης Νινγκμπό και Ζουσάν στην επαρχία Ζεϊγιάνγκ,

Για τη δεύτερη μεγάλη καταιγίδα αυτού του μήνα προετοιμάζεται ο μεγαλύτερος κόμβος μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Ασίας, με τα λιμάνια στη Σαγκάη και στο Νινγκμπό της Κίνας να ετοιμάζονται να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Muifa.

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο είναι πιθανό να φτάσει στην ξηρά αργά την Τετάρτη μεταξύ της πόλης Νινγκμπό και Ζουσάν στην επαρχία Ζεϊγιάνγκ, γεγονός που ανέβασε το επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, ο τυφώνας Muifa βρίσκεται επί του παρόντος βορειοανατολικά της Ταϊβάν, με ανέμους 104 μιλίων την ώρα με ριπές έως και 127 μίλια την ώρα, σύμφωνα με το Ενιαίο Κέντρο Προειδοποίησης Τυφώνων των ΗΠΑ. Ακολουθεί τον υπερ-τυφώνα Hinnamnor, ο οποίος πέρασε από την ακτή την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας προσωρινά το πιο σημαντικό λιμάνι της Σαγκάης για κοντέινερ, Γιανγκσάν.

Το Γιανγκσάν και άλλοι τερματικοί σταθμοί εμπορευματοκιβωτίων θα αρχίσουν να διακόπτουν ορισμένες εργασίες το απόγευμα της Τρίτης, με όλες τις εγκαταστάσεις να έχουν κλείσει μέχρι το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση από το λιμάνι της Σαγκάης. Ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων Μεϊσάν στο Νινγκμπό θα κλείσει τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η παραλιακή περιοχή λαμβάνει πρόσθετα προληπτικά μέτρα. Ορισμένα δρομολόγια επιβατικών τρένων που συνδέουν την ανατολική ακτή της Κίνας θα ανασταλούν από την Τρίτη, σύμφωνα με την τοπική διοίκηση των σιδηροδρόμων, ενώ στο Νινγκμπό τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Αύγουστο

Παγκόσμιο εμπόριο: Μειώθηκαν εκ νέου τα ναύλα - Σημάδι επερχόμενης οικονομικής ύφεσης;

Γερμανία: Εκτεταμένα προβλήματα στα ΜΜΜ από το πέρασμα του τυφώνα «Νάντια»

gazzetta
gazzetta reader insider insider