Κομισιόν: 1.000 Ουκρανοί ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: 1.000 Ουκρανοί ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία
Για να αμβλυνθεί η πίεση που ασκείται στα τοπικά νοσοκομεία, από τις 11 Μαρτίου η ΕΕ συντονίζει τη μεταφορά ασθενών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν διαθέσιμες νοσοκομειακές κλίνες.

Μέχρι σήμερα, η ΕΕ έχει συντονίσει επιτυχώς, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, 1.000 ιατρικές διακομιδές Ουκρανών ασθενών, προκειμένου να τους παρασχεθεί εξειδικευμένη υγειονομική περίθαλψη σε νοσοκομεία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Καθώς ο αριθμός των τραυματιών στην Ουκρανία αυξάνεται καθημερινά, τα τοπικά νοσοκομεία δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Ταυτόχρονα, η Πολωνία, η Μολδαβία και η Σλοβακία, δεδομένης της μεγάλης εισροής ανθρώπων, ζήτησαν στήριξη για επιχειρήσεις διακομιδής ασθενών (MEDEVAC) σε άλλες χώρες.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη ημέρα, η ΕΕ εργάζεται άοκνα στηρίζοντας την Ουκρανία και τον λαό της απέναντι στη βάναυση στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας. Στο πλαίσιο αυτό, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, ασθενείς, οι οποίοι χρήζουν επείγουσας θεραπείας και περίθαλψης, λαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες σε νοσοκομεία σε ολόκληρη την ΕΕ, και έτσι μετριάζεται παράλληλα η πίεση που δέχονται τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης των γειτονικών χωρών της Ουκρανίας. Αυτή σημαίνει πραγματική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη. Μαζί με τις ουκρανικές αρχές, εξετάζουμε επίσης τρόπους επιστροφής των ασθενών στην πατρίδα τους όταν ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους, εάν επιλέξουν να επιστρέψουν. Αυτό το έργο που σώζει ζωές θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστεί και η αταλάντευτη δέσμευση της ΕΕ να στηρίξει την Ουκρανία».

Για να αμβλυνθεί η πίεση που ασκείται στα τοπικά νοσοκομεία, από τις 11 Μαρτίου η ΕΕ συντονίζει τη μεταφορά ασθενών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν διαθέσιμες νοσοκομειακές κλίνες. Ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε 18 χώρες: Γερμανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Δανία, Σουηδία, Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Αυστρία, Νορβηγία, Λιθουανία, Φινλανδία, Πολωνία και Τσεχία.

Οι πρόσφατες επιχειρήσεις διακομιδής περιλαμβάνουν τη μεταφορά 2 ασθενών στην Τσεχία στις 3 Αυγούστου, ενώ στις 4 Αυγούστου διακομίστηκαν 15 ασθενείς στη Γερμανία, 4 ασθενείς στην Ολλανδία και 2 ασθενείς στη Νορβηγία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Εγκρίνει κρατικές ενισχύσεις έως 30 εκατ. ευρώ για τον ελληνικό κλάδο της γούνας και του δέρματος

FT: Η Ουκρανία θέλει η συμφωνία με τη Ρωσία για τα σιτηρά να επεκταθεί σε άλλα προϊόντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider