Κουλέμπα για συμφωνία σιτηρών: Εμπιστευόμαστε τον ΟΗΕ, όχι την Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουλέμπα για συμφωνία σιτηρών: Εμπιστευόμαστε τον ΟΗΕ, όχι την Ρωσία
Η Ουκρανία βασίζεται στον ΟΗΕ για να εφαρμόσει τη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών, την οποία υπέγραψε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στη Ρωσία».

Η Ουκρανία βασίζεται στον ΟΗΕ για να εφαρμόσει τη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών, την οποία υπέγραψε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στη Ρωσία».

«Έχουμε εμπιστοσύνη στον ΟΗΕ, ως την κινητήριο δύναμη αυτής της συμφωνίας, ως θεσμό, καθώς και στον γενικό γραμματέα (του Οργανισμού) που επενδύει τη φήμη και την ικανότητά του ώστε να λειτουργήσει αυτή η συμφωνία και να μην την σπάσει η Ρωσία, όπως έχει κάνει με πολλές άλλες συμφωνίες», είπε ο Κουλέμπα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ρωσία και Ουκρανία υπέγραψαν νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας, μια κρίσιμη συμφωνία για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα. Οι αντιπροσωπείες των δύο εμπόλεμων χωρών υπέγραψαν το ίδιο ακριβώς κείμενο αλλά χωριστά, κατόπιν αιτήματος των Ουκρανών που αρνήθηκαν να υπογράψουν οποιαδήποτε συμφωνία μαζί με τους Ρώσους.

«Η Ουκρανία δεν έχει εμπιστοσύνη στη Ρωσία. Δεν νομίζω ότι έχει κανείς λόγους να εμπιστεύεται τη Ρωσία», επέμεινε ο Κουλέμπα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λιζ Τρας: Ανάγκη να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία για τα σιτηρά για να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές

Μπορέλ: Χαιρετίζουμε την απόφαση της Κωνσταντινούπολης για τα σιτηρά - Να εφαρμοστεί άμεσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider