Ρωσία - Ουκρανία: Υπεγράφη η συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία - Ουκρανία: Υπεγράφη η συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε ότι «η λύση στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση είναι η πρόσβαση σε τρόφιμα και προϊόντα λιπασμάτων της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Συμφωνία για την επανεκκίνηση των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας υπέγραψαν το απόγευμα της Παρασκευής η Ρωσία με την Ουκρανία, παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η συμφωνία για τη δημιουργία του λεγόμενου «Διαδρόμου των Σιτηρών» είναι σημαντική για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση, όμως αποτελεί και την πρώτη μεγάλη συμφωνία μεταξύ των δύο εμπόλεμων χωρών, από την έναρξη των συρράξεων στις 24 Φεβρουαρίου.

Εκ μέρους της Ρωσίας υπέγραψε ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Ολεκσάντρ Κουμπράκοφ, από την πλευρά της Ουκρανίας.

Ως μεσολαβητής υπέγραψε επίσης και ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλούσι Ακάρ, ενώ στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη παρέστη ως μεσολαβητής και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε ότι «η λύση στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση είναι η πρόσβαση σε τρόφιμα και προϊόντα λιπασμάτων της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Αυτή η συμφωνία θα κλείσει το χάσμα στην παγκόσμια προσφορά τροφίμων» και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ερντογάν για τις προσπάθειές του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Θα απαντήσουμε στρατιωτικά σε οποιεσδήποτε ρωσικές προκλήσεις για την συμφωνία των σιτηρών

ΗΠΑ: Η συμφωνία για το ξεμπλοκάρισμα των ουκρανικών σιτηρών θα πρέπει να εφαρμοστεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider