Καβάλα: Συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους στην περιοχή των Αντιφιλίππων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καβάλα: Συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους στην περιοχή των Αντιφιλίππων
Το αεροσκάφος ξεκίνησε από τη Σερβία και είχε προορισμό την Ιορδανία. Πληροφορίες θέλουν να μετέφερε εκρηκτικές ύλες. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Επέβαινε οκταμελές πλήρωμα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 01:29

Μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov ήταν το αεροσκάφος που έπεσε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή των Αντιφιλίππων.

Το ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος ξεκίνησε από τη Σερβία και είχε προορισμό την Ιορδανία. Εν πτήσει παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα του και ο πιλότος προσπάθησε να το προσγειώσει στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

Ωστόσο, ο κινητήρας έπιασε φωτιά και το αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή ανάμεσα στους Αντιφιλίππους και στο Παλαιοχώρι.

Πηγές προσκείμενες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αναφέρουν ότι ο πιλότος του Αντόνοφ An-12 ενημέρωσε πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης, αλλά δεν πρόλαβε να φθάσει σε αεροδρόμιο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για επιζώντες, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι στο αεροπλάνο επέβαινε οκταμελές πλήρωμα.

Της συντριβής ακολούθησαν απανωτές εκρήξεις, γεγονός που κάνει πιθανό το σκάφος να μετέφερε και εκρηκτικές ύλες.

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ έχουν καταφτάσει και ασθενοφόρα.

Στο μεταξύ, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι, με τους προβολείς από τα περιπολικά και τα οχήματα της Πυροσβεστικής να είναι η μόνη πηγή φωτισμού.

Αποσύρθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής- Δύο πυροσβέστες στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Την άμεση απόσυρση όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και όλων όσοι βρίσκονται κοντά στην αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ An-12, ζήτησε το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

Όπως είπε ο κ. Κιβράκης έχει δοθεί εντολή για άμεση απομάκρυνση όλων των δυνάμεων που περιφρουρούν την περιοχή καθώς δεν είναι γνωστή η τοξικότητα του φορτίου που κουβαλούσε το αεροσκάφος, ενώ στο σημείο του δυστυχήματος αναμένεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να ελέγξει την επικινδυνότητα του φορτίου και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Στην περιοχή πολύ έντονη είναι η μυρωδιά καμένου καυσίμου, ενώ πυκνό είναι και το σύννεφο καπνού, ωστόσο οι εστίες φωτιάς είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης καθώς η πυροσβεστική έχει δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλέγμα για να αποτραπεί οποιοσδήποτε τέτοιος κίνδυνος.

Από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, δύο πυροσβέστες που ήταν κοντά στο σημείο του δυστυχήματος αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Με πληροφορίες από kavalapost.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider