Ρωσία κατά Δύσης: Προειδοποίηση για την «ενεργοποίηση του 'Αρθρου 5'» στην αντιπαράθεση του Καλίνινγκραντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία κατά Δύσης: Προειδοποίηση για την «ενεργοποίηση του 'Αρθρου 5'» στην αντιπαράθεση του Καλίνινγκραντ
Η Μόσχα προειδοποιεί τη Δύση να σταματήσει να μιλά για ενεργοποίηση του 'Αρθρου 5' στην αντιπαράθεση του Καλίνινγκραντ (Interfax) 22/06/2022 14:40

Υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος προειδοποίησε σήμερα τη Δύση να σταματήσει να μιλά για ενεργοποίηση του «Άρθρου 5», της ρήτρας αμοιβαίας άμυνας του ΝΑΤΟ, στην αντιπαράθεση μεταξύ Λιθουανίας και Ρωσίας.

Η Μόσχα έχει υποσχεθεί αντίποινα πρακτικής φύσεως που θα επηρεάσουν τον πληθυσμό της Λιθουανίας αφού η χώρα της Βαλτικής απαγόρευσε τη διέλευση προϊόντων που υπόκεινται στις κυρώσεις της ΕΕ από τη Ρωσία προς τον θύλακα Καλίνινγκραντ.

«Θα ήθελα να προειδοποιήσω τους Ευρωπαίους να μην επιδίδονται σε επικίνδυνα ρητορικά παιχνίδια για το θέμα της διαμάχης», ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Άμυνας Σεργκέι Ριαμπκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι η δέσμευσή του στο Άρθρο 5 της ιδρυτικής συνθήκης του ΝΑΤΟ –που προβλέπει ότι μια επίθεση εναντίον ενός μέλους της συμμαχίας είναι επίθεση εναντίον όλων— είναι «αδιάσειστη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο αποκλεισμός του Καλίνινγκραντ από τη Λιθουανία και οι ευρωπαϊκές πυρηνικές απειλές στη Ρωσία

Ζαχάροβα για Καλίνινγκραντ: H απάντηση στην Λιθουανία δεν θα είναι αποκλειστικά διπλωματική

gazzetta
gazzetta reader insider insider