«Συναγερμός» στον CDC για την ευλογιά των πιθήκων - Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Συναγερμός» στον CDC για την ευλογιά των πιθήκων - Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000
Τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι στην αρχή παρόμοια με αυτά της γρίπης, αλλά σύντομα επεκτείνονται σε πρήξιμο των λεμφαδένων και εξανθήματα σε όλο το σώμα και το πρόσωπο.

Το αμερικανικό κέντρο ελέγχου ασθενειών (CDC) αναβαθμίζει την οδηγία του για την ευλογιά των πιθήκων και εφιστά την προσοχή στους ταξιδιώτες να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκα προστασίας, καθώς τα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.000 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, πάντως, τα CDC προέτρεψαν σήμερα τους γιατρούς να εξετάζουν για την ευλογιά των πιθήκων τους ασθενείς που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα, επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να υπάρχει ήδη μετάδοση του ιού εντός της κοινότητας. Ωστόσο, επεσήμαναν, ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία παραμένει χαμηλός.

«Περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία», έγραψαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) στην προειδοποίησή τους.

Τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι στην αρχή παρόμοια με αυτά της γρίπης, αλλά σύντομα επεκτείνονται σε πρήξιμο των λεμφαδένων και εξανθήματα σε όλο το σώμα και το πρόσωπο. Τελικά, επώδυνες βλάβες σχηματίζονται στα σημεία των εξανθημάτων, αφήνοντας σοβαρές ουλές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 1 εβδομάδα

ΠΟΥ: Επιδημίες, όπως της ευλογιάς των πιθήκων, γίνονται συχνότερες

gazzetta
gazzetta reader insider insider