Ρωσία: Εξετάζεται η ένταξη των άνω των 40 ετών στον στρατό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Εξετάζεται η ένταξη των άνω των 40 ετών στον στρατό
Μέχρι σήμερα, στον στρατό μπορούν να ενταχθούν Ρώσοι από 18 έως 40 ετών και αλλοδαποί έως 30 ετών.

Το κάτω σώμα της Βουλής της Ρωσίας εξετάζει να διευρύνει τα περιθώρια στρατολόγησης ημεδαπών και αλλοδαπών πολιτών, εν μέσω του πολέμου με την Ουκρανία, επιτρέποντας τους να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δούμα, εξετάζεται το δικαίωμα ένταξης στον στρατό Ρώσων πολιτών άνω των 40 ετών και αλλοδαπών άνω των 30 ετών.

«Για τη χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας, χρειάζεται η χρήση τους από εξειδικευμένους ειδικούς. Η εμπειρία έχει δείξει πως η ηλικία αυτών είναι από τα 40 έως τα 45 έτη» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, στον στρατό μπορούν να ενταχθούν Ρώσοι από 18 έως 40 ετών και αλλοδαποί έως 30 ετών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες και βαριές απώλειες ανδρών και εξοπλισμού στον πόλεμο που διεξάγει εδώ και 86 ημέρες στην Ουκρανία και δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές δηλώνουν ότι χρειάζεται επειγόντως να κινητοποιήσει περισσότερους στρατιώτες.

Η Δούμα σημειώνει επίσης στον ιστότοπό της ότι η σχεδιαζόμενη αυτή πρωτοβουλία θα καταστήσει επίσης ευκολότερη την στρατολόγηση μη στρατιωτικών ιατρών, μηχανικών και ειδικών επιχειρήσεων και επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Η Βρετανία «βλέπει» ενίσχυση των Ρώσων στο Ντονμπάς - Αναφορές για 13 νεκρούς στο Λουγκάνσκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider