Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Στους 7.500 οι υγειονομικοί σε αναστολή στο τέλος Ιουλίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Στους 7.500 οι υγειονομικοί σε αναστολή στο τέλος Ιουλίου
Το μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, θα ισχύει όσο διαρκεί η πανδημία.

Στους 7.500 θα ανέρχονται οι υγειονομικοί οι οποίοι θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας στο τέλος Ιουνίου, δεδομένου ότι θα λήξουν σχεδόν σε όλους τα πιστοποιητικά νόσησης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο. Όπως επισημαίνει, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναστολή 3.000, ενώ 4.500 εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης.

Ο κ. Γιαννάκος στρέφεται κατά των σχετικών αποφάσεων, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, σύμφωνα με τις οποίες το μέτρο της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, θα ισχύει όσο διαρκεί η πανδημία

«Ποιοι λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας επιβάλουν τη συνέχιση αυτού του αχρείαστου, χωρίς υγειονομικό όφελος μέτρου, όπως απεδείχθη;

Πώς τηρείται η νομιμότητα κατά τους συνταγματολόγους σήμερα που δεν ισχύει κανένα περιοριστικό μέτρο για το κορονοϊό, με εργαζόμενους 8 μήνες σε αναστολή χωρίς ευρώ μισθό, όταν υγειονομικοί που είναι φυλακή για κακουργήματα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα, ο υπουργός Υγείας τόνισε τη Δευτέρα ότι για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να ζητά η Πολιτεία να εμβολιαστούν, σημειώνοντας ότι «αυτό έχει ηθική βάση».

«Υπάρχει μια απαίτηση παραπάνω για το υγειονομικό προσωπικό, να είναι εμβολιασμένοι. Ενδεχομένως, αυτό να μην αφορά τους διοικητικούς υπαλλήλους, όμως οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δεν πιστεύουν στην επιστήμη τους, οι ίδιοι έθεσαν τον εαυτό τους σε αργία. Ούτε εκδικητικά, ούτε τιμωρητικά κινηθήκαμε ζητώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους, ούτε θέλαμε να τους προσβάλουμε. Απλά ήταν ένα μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας και της μη εξάπλωσης της πανδημίας. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες το θέσανε και έπρεπε η θέση όλων των κομμάτων να είναι ξεκάθαρη και να ζητήσουν από γιατρούς και νοσηλευτές να εμβολιαστούν», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν οι κανόνες της ιατρικής επιστήμης, που λένε ποιο είναι ιατρικά ορθό, και αποδεικνύουν και στη πράξη ότι η ύφεση της πανδημίας συνδέεται με την κάλυψη του προγράμματος εμβολιασμού. Γλιτώσαμε περίπου 40.000 θανάτους λόγω της κάλυψης του εμβολιασμού, και αν ο κόσμος δεν είχε πλήρως εμβολιαστεί, δεν θα ήταν αυτά τα αποτελέσματα».

«Στους γιατρούς και νοσηλευτές έχουμε ένα λόγο παραπάνω να τους ζητάμε να εμβολιαστούν. Πρέπει να σέβονται αυτό που σπούδασαν και υπηρετούν, πρέπει να σέβονται τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης. Δεν τους υποχρεώσαμε να εμβολιαστούν αλλά δεν στερούμε και το δικαίωμα της Πολιτείας να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και τους πολίτες. Έτσι, θα ισχύει η αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, όσο διαρκεί η πανδημία», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλεύρης: Μεγαλύτερη η υποχρέωση των γιατρών και νοσηλευτών να εμβολιαστούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider