Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει ούτε μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στην πατρίδα και την κοινωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει ούτε μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στην πατρίδα και την κοινωνία
Απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο αποκρουστικός σε πολιτικό περιεχόμενο και ξεπερασμένος από τις παγκόσμιες εξελίξεις σημερινός λόγος του κ. Τσίπρα είναι η τρανότερη απόδειξη ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στην πατρίδα και την κοινωνία», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σχετικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορεί, γιατί ταυτίζει το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της με το θολό και γκρίζο παρελθόν της εποχής που κυβέρνησε: τη φοροεπιδρομή και οικονομική επίθεση στη μεσαία τάξη, τα 100 δισ. που χρέωσε τη χώρα, τα αλήστου μνήμης "Βοσκοτόπια", τη συνεργασία με τον κ. Καμμένο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί, γιατί όταν προσπαθεί σήμερα απεγνωσμένα να πείσει ότι οι εξαγγελίες του δεν συνιστούν "ανεύθυνη παροχολογία", ομολογεί σαφέστατα ότι η ελληνική κοινωνία έτσι κατάλαβε όσα είπε την Πέμπτη.

Δεν μπορεί, γιατί με τα ίδια φθαρμένα στελέχη, με τα ίδια "στηρίγματα", με τα ίδια σκουριασμένα μυαλά δεν γίνεται να παράγει τίποτα νέο και χρήσιμο. Ο κ. Τσίπρας παραμένει μια φιγούρα του χθες.

Δεν μπορεί, γιατί του φταίνε τα πάντα, εκτός από τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Γι' αυτό και δεν βρήκε ούτε ένα έστω λόγο αποδοκιμασίας για εκείνον που με τον πόλεμο που ξεκίνησε την προκάλεσε και την γιγαντώνει.

Δεν μπορεί, γιατί -χωρίς ντροπή και συναίσθηση της ευθύνης- βάλλει εναντίον των βασικότερων θεσμών του κράτους, υπερασπιζόμενος μάλιστα πρόσωπα όπως ο κ. Βαξεβάνης.

Τέλος, δεν μπορεί, γιατί το 2022 επαναφέρει (κάνοντας μια ακόμη αντιγραφή) το διχαστικό δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, παραλείποντας να πει ότι τα τελευταία εκατό χρόνια ο σοσιαλισμός ενίοτε ταυτίστηκε και συμπορεύτηκε με τη βαρβαρότητα».

Καταλήγοντας ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε: «Η πατρίδα και οι πολίτες σήμερα, περισσότερο απο ποτέ, απαιτούν σοβαρότητα, σταθερότητα και ασφάλεια. Χρειάζονται λόγο που να ενώνει και πολιτική με απτά αποτελέσματα. Αυτή την πολιτική ακολουθεί η κυβέρνηση για να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και να την οδηγήσει με ασφάλεια έξω από τις παγκόσμιες κρίσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider