Νέα Ζηλανδία: Προτρέπει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα Ζηλανδία: Προτρέπει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν την Ουκρανία
Η Νέα Ζηλανδία δεν έχει διπλωματική εκπροσώπηση στην Ουκρανία και η ικανότητα της κυβέρνησης να παρέχει προξενική βοήθεια στους Νεοζηλανδούς της Ουκρανίας είναι επομένως πολύ περιορισμένη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας προέτρεψε σήμερα όλους τους Νεοζηλανδούς που βρίσκονται στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

«Η Νέα Ζηλανδία δεν έχει διπλωματική εκπροσώπηση στην Ουκρανία και η ικανότητα της κυβέρνησης να παρέχει προξενική βοήθεια στους Νεοζηλανδούς της Ουκρανίας είναι επομένως πολύ περιορισμένη», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η κατάσταση αναφορικά με την ασφάλεια στην Ουκρανία θα μπορούσε να αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα και υπό αυτές τις συνθήκες οι Νεοζηλανδοί δεν θα πρέπει να βασίζονται σε βοήθεια για να εγκαταλείψουν τη χώρα, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας.

Η προειδοποίηση ήρθε αφότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος αναχώρησε νωρίτερα από την Αυστραλία, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή και ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προέτρεψαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστραλία: Οι Αυστραλοί καλούνται να φύγουν από την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider