Επιχείρηση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ - 6 συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιχείρηση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ - 6 συλληφθέντες στη ΓΑΔΑ
Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να γκρεμίσουν τοίχο με τον οποίο είχε κλειστεί ο χώρος της κατάληψης, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο εντός στην ΑΣΟΕΕ, όπου συνελήφθησαν έξι άτομα, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία επιχείρησαν να ανακαταλάβουν χώρο του πανεπιστημίου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να γκρεμίσουν τοίχο με τον οποίο είχε κλειστεί ο χώρος της κατάληψης, αλλά επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ύστερα από ενημέρωση από τις πρυτανικές αρχές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, που ενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Τα γεγονότα έρχονται στον απόηχο της επίθεσης που δέχθηκε χθες καθηγητής του πανεπιστημίου από ομάδα αγνώστων, την ώρα που παρέδιδε μάθημα σε φοιτητές στο αμφιθέατρο.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, το θύμα της επίθεσης φέρεται, όπως δημοσιεύθηκε στον Τύπο, να δήλωσε πως πίσω από την επίθεση που δέχθηκε «βρίσκονται τρεις καθηγητές με τους οποίους είναι σε αντιδικία». Ο ίδιος αναφέρει πως προχώρησε στην κατάθεση της μήνυσης γιατί θεωρεί πως το θύμα τον «φωτογράφησε» ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης που δέχθηκε, αφού ο ίδιος βρίσκεται σε οικονομική αντιδικία μαζί του. Η αντιδικία των δύο, με εκατέρωθεν μηνύσεις για οικονομικά αδικήματα, φαίνεται να αφορά την εμπλοκή τους σε επενδυτική εταιρεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου για επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο

gazzetta
gazzetta reader insider insider