Τζανάκης: Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα - Στα μέσα Ιανουαρίου η κορύφωση του κύματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζανάκης: Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα - Στα μέσα Ιανουαρίου η κορύφωση του κύματος
Την εκτίμηση πως ενδεχομένως να ενεργά κρούσματα κορονοϊού να ξεπερνούν τις 100.000 εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας πως το ποσοστό της θετικότητας έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες.

Την εκτίμηση πως ενδεχομένως να ενεργά κρούσματα κορονοϊού να ξεπερνούν τις 100.000 εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας πως το ποσοστό της θετικότητας έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό τα ημερήσια κρούσματα να ανέλθουν σε 12-13.000, με το επίκεντρο του προβλήματος να αφορά στην Αττική.

Σύμφωνα με τον καθηγητής Πνευμονολογίας, η κορύφωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου, ενώ ο κ. Τζανάκης εκτίμησε πως η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με την παραλλαγή Όμικρον, ο καθηγητής ανέφερε πως θα ήθελε να αποδειχθεί «τζούφια», δηλαδή να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους, τονίζοντας πως σε περίπτωση που δεν είχε εμφανιστεί θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

Τέλος, σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε πως θα επιθυμούσε την άμεση εφαρμογή τους από σήμερα κιόλας, ενώ πρότεινε να υπάρξει παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές στα σχολεία, ώστε να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα μέτρα: Επανέρχεται το ωράριο στην εστίαση και τηλεργασία 50% - Από 3/1 σε ισχύ

Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ, με 9.284 κρούσματα- Στους 629 οι διασωληνωμένοι, 66 θάνατοι στο 24ωρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider