Μαγιορκίνης: Ίσως και 12.000 τα κρούσματα αύριο - 5 φορές χαμηλότερη η νοσηρότητα της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαγιορκίνης: Ίσως και 12.000 τα κρούσματα αύριο - 5 φορές χαμηλότερη η νοσηρότητα της Όμικρον
Την πιθανότητα αύριο να καταγραφούν σε πανελλαδικό επίπεδο ακόμα και 12.000 νέα κρούσματα κορονοϊού επισήμανε ο καθηγητής ιολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης.

Την πιθανότητα αύριο να καταγραφούν σε πανελλαδικό επίπεδο ακόμα και 12.000 νέα κρούσματα κορονοϊού επισήμανε ο καθηγητής ιολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας παράλληλα πως και τις επόμενες ημέρες οι επιδημιολογικοί δείκτες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «με βάση των αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στην Αττική το 40% των λοιμώξεων αφορά την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, σημειώνοντας πως «στις άλλες περιοχές τα νούμερα παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά»

Αναφορικά με την νοσηρότητα της Όμικρον σε σχέση με την μετάλλαξη Δέλτα, ο καθηγητής τόνισε πως είναι «3 με 5 φορές χαμηλότερη», επισημαίνοντας ωστόσο πως για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας εξακολουθεί να υπάρχει αρκετά μεγάλος νοσηλείας και σοβαρής νόσου.

«Με βάση όλες τις μελέτες για τις νοσηλείες, θα χρειαστεί 5πλάσιος αριθμός κρουσμάτων για να δημιουργηθεί η ίδια πίεση στο σύστημα υγείας που δημιουργείται λόγω Δέλτα. Δηλαδή όταν φτάσαμε εμείς τα 7.000 κρούσματα, για να δούμε την ίδια πίεση στο ΕΣΥ με την Όμικρον απαιτούνται 35.000 κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

«Το βασικό στοιχείο είναι ότι στις χώρες οι οποίες έχει επικρατήσει η Ομικρόν δεν υπάρχουν δείγματα πίεσης στα συστήματα υγείας» εξήγησε ο καθηγητής και συνέχισε λέγοντας ότι «ήδη, μέσα σε ένα μήνα στη Νότια Αφρική, η Όμικρον βρίσκεται σε ύφεση. Δεν αυξήθηκαν οι νοσηλείες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν σε πολύ μέτρια επίπεδα», κατέληξε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεοδωρίδου: Η τρίτη δόση αποτελεί σταθερά το κύριο όπλο αντιμετώπισης της Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider