Ειδήσεις | Διεθνή
28-12-2021 | 08:30

Νέα σιδηροδρομική εμπορική σύνδεση Κίνας - Ευρώπης

Newsroom
Μοιράσου το
Νέα σιδηροδρομική εμπορική σύνδεση Κίνας - Ευρώπης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μία νέα εμπορική αμαξοστοιχία ξεκίνησε την Κυριακή από την πόλη Χανζόνγκ που βρίσκεται στην επαρχία Σαανσί στα βορειοδυτικά της Κίνας προς Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν.

Η αμαξοστοιχία αυτή, δρομολόγησε την έναρξη μιας νέας σιδηροδρομικής εμπορικής σύνδεσης, μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης από την αναφερόμενη πόλη.

Η εμπορική αμαξοστοιχία μεταφέρει 767 τόνους εμπορευμάτων, με παιδικά καροτσάκια, ρούχα, χαρτικά και γραφική ύλη, κεραμικές συλλογές τσαγιού, αλλά και προϊόντα ειδών υγιεινής.

Αναμένεται ότι το τρένο θα εγκαταλείψει το κινεζικό έδαφος από τη συνοριακή διάβαση Χοργκός στην Αυτόνομη Περιοχή Σιντζιάνγκ των Ουιγούρων, στη διαδρομή του προς το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν.

Στο μέλλον, οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων από την πόλη Χανζόνγκ, εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούν μεγαλύτερες εξαγωγές κινεζικών αγροτικών προϊόντων, τσαγιού, ρυζιού και πορτοκαλιών, σύμφωνα με μία τοπική εταιρία διαχείρισης εμπορευμάτων που έχει ρόλο στις σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων.

Από τον Μάρτιο του 2021, η πόλη Χανζόνγκ εξήγαγε τσάι σε έναν αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ολλανδίας, μέσω της προσφοράς κινεζικών σιδηροδρομικών υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Ετήσια αύξηση 26,8% στη σιδηροδρομική μεταφορά άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας