ΗΠΑ - CDC: Μειώνουν σε 5 ημέρες την καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ - CDC: Μειώνουν σε 5 ημέρες την καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς
Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν απόψε ότι συστήνουν να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί.

Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορονοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Παράλληλα, χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπίσει την έλλειψη διαγνωστικών τεστ για την Covid-19, καθώς η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται στη χώρα και απειλεί να κατακλύσει τα νοσοκομεία και να αποσυντονίσει τα σχέδια πολλών Αμερικανών για διακοπές.

Ο Μπάιντεν είπε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει μεταξύ άλλων να χρησιμοποιήσει τον Νόμο περί Αμυντικής Παραγωγής ώστε να αυξήσει την παραγωγή των σελφ τεστ και να γίνει ευκολότερο για τους Αμερικανούς να εντοπίζουν τα εξεταστικά κέντρα, μέσω του Google. Παραδέχτηκε όμως ότι δεν έχουν καταβληθεί αρκετές προσπάθειες μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CDC: Οι αρχικές δόσεις εμβολιασμών «μπορεί να μην είναι αρκετές» έναντι της Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider