Ειδήσεις | Ελλάδα
10-12-2021 | 22:23

Χιονοδρομικά κέντρα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού - Τα νέα μέτρα προστασίας

Newsroom
Μοιράσου το
Χιονοδρομικά κέντρα: Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού - Τα νέα μέτρα προστασίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Υποχρεωτική θα είναι πλέον η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των χιονοδρομικών κέντρων, ενώ υποχρεωτική θα είναι και για τους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός, όπως τα εκδοτήρια εισιτηρίων και οι χώροι αναμονής επιβίβασης σε αναβατήρες, μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα, αλλαγές στο πρωτόκολλο λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων αποφάσισε, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Αναφορικά με το πρωτόκολλο λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, εγκρίθηκε η λειτουργία των κάτωθι, υπό τους ακόλουθους όρους:

1. Οι χώροι εστίασης / chalet των χιονοδρομικών κέντρων να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για την εστίαση σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους αντίστοιχα.

2. Τα καταστήματα των χιονοδρομικών κέντρων να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για το λιανεμπόριο.

3. Οι ξενώνες/ξενοδοχεία των χιονοδρομικών κέντρων να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για τα ξενοδοχεία.

4. Στους εξωτερικούς χώρους των χιονοδρομικών κέντρων (πίστες κ.λπ.) να είναι υποχρεωτική η χρήση χειρουργικής μάσκας σε χώρους όπου υφίσταται συγχρωτισμός (π.χ. εκδοτήρια εισιτηρίων, χώροι αναμονής επιβίβασης σε αναβατήρες κ.λπ.).

5. Για τους αναβατήρες των χιονοδρομικών κέντρων ισχύουν τα εξής:

– Για αναβατήρες ανοικτού τύπου, δεν υφίσταται κανένας περιορισμός.

– Για αναβατήρες κλειστού τύπου, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα συνεχούς φυσικού αερισμού, δεν υφίσταται κανένας περιορισμός, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβαίνοντες φορούν υποχρεωτικά μάσκα και υφίσταται ο φυσικός αερισμός.

– Για αναβατήρες κλειστού τύπου, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα συνεχούς φυσικού αερισμού, δύνανται να χρησιμοποιούνται στο 50% της πληρότητάς τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβαίνοντες φορούν υποχρεωτικά χειρουργική μάσκα. Εάν αφορά σε άτομα της ίδιας οικογένειας αποκλειστικά, δύναται να χρησιμοποιηθεί το 100% της πληρότητάς τους.

6. Στις σχολές χιονοδρομίας των χιονοδρομικών κέντρων, να είναι υποχρεωτική η χρήση χειρουργικής μάσκας σε χώρους όπου υφίσταται συγχρωτισμός. Τα δε καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, που αυτές πιθανώς διαθέτουν, να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για το λιανεμπόριο και με επιπρόσθετη υποχρέωση, η ιοενοικίαση ρουχισμού, μάσκας σκι και κράνους σκι να απολυμαίνονται πριν από κάθε νέα τους χρήση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Οι καλά εφαρμοσμένες μάσκες FFP2-KN95 μειώνουν πολύ κάτω από 1% την πιθανότητα μόλυνσης